Bugün
Diğer Haber Başlıkları
 Salim Uslu'dan 'konsomatris' açıklaması
 Çorum YÖK’ün takibinde
 Basketbol dolu günler
 Emekli-Sen Başkanı ‘Evet’ için istifa etti
 Gazeteler 13 Eylül’de çıkacak
 Bayramınız kutlu olsun
 1.590 sandıkta 384.272 seçmen oy kullanacak
 Tuluk’un atölyesi Vali Çakır’ı hüzünlendirdi
 Hilton'un akıbetini sordular
 Yazmaktan usandık!
 İşte bayram önlemleri
 Elektrikler kesilecek
 Devane'de yangın ucuz atlatıldı
 Kısa... Kısa... Kısa
 Nerede Ne Var?
 Deniz Feneri’nden çaresiz kadına yardım
 Uslu’nun çıkışı gündemi sarstı
 Hitit Yolu tam gaz
 ‘Kolumuzu kanadımızı kırdılar’
 Pilotun dikkati iki ton çekirdeği kurtardı
 




Çorum'un ilk yüksek katlı binası olarak bilinen ve gazetemiz bürosunun da bulunduğu Hamoğlu İşhanı'nın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Bu Sayfayı Paylaşmak İçin Tıklayınız

   
Kemal Ceylan-Kemal Karadağ
 
Çorum'un ilk yüksek katlı binası olarak bilinen ve gazetemiz bürosunun da bulunduğu Hamoğlu İşhanı'nın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Kısa sürede büyüyen yangında büyük çapta maddi hasar meydana gelirken yangının işhanının yedinci katında bulunan Şehir Kulübü'nün mutfak bacasından sıçradığı tahmin ediliyor. Kulübün mutfağına da sıçrayan yangın iki saat gibi bir sürede söndürülebildi.
 
ÇATIDAN DUMANLAR YÜKSELDİ
Hamoğlu İşhanı'nın çatı katından dün akşam saat 18.OO sıralarında dumanlar çıkmaya başladı. Kısa sürede fark edilen dumanların çatıda çıkan yangın nedeniyle çıktığı belirlendi. Çorum Belediyesi İtfaiye Amirliği'ne yangın ihbarının yapılmasının ardından  olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
 
BİNA BOŞALTILDI
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de kısa sürede yangın çıkan iş hanına gelerek binayı boşalttı. Yaklaşık olarak iki saat süresince itfaiye ekipleri yangınla mücadele ederken vatandaşlar ise film izler gibi yangını izledi. Kimi vatandaşlar ise karşı binaların çatılarına çıkarak yangını seyretti.
 
GAZİ TRAFİĞE KAPATILDI
İtfaiye ve polis ekiplerinin büyük bir fedakarlık gösterdiği olay yerinde vatandaşların ve araçların iş hanının önüne gelmelerini engellendi. Güvenlik şeritleri ile olay yerine girişleri engelleyen polis ekipleri Gazi Caddesi'ni tek taraflı olarak trafiğe kapattı.
 
YEDİNCİ KATTA MERDİVENLİ MÜCADELE
Çatıda çıkan alevleri çatı içerisinden kontrol altına alamayan itfaiye ekipleri çareyi çatının üstünden söndürme çalışması yapmakta buldu. İtfaiye aracının merdivenleri yardımıyla çıkan itfaiye eri büyük bir mücadeleyle uzun süre tehlike altında söndürme çalışması yaptı.
 
Yangının kontrol altına alındığı sıralarda olay yerine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de geldi. Külcü, olayın itfaiyelerine intikal ettiği üç dakika gibi kısa sürede olay yerine geldiklerini belirtti. Bir saatte yangının söndürüldüğünü söyleyen Külcü, yangının çıkış nedeninin ise araştırıldığını açıkladı.
 
Yangın sonrasında iş hanında enerji kesintisi olması nedeniyle gazetemiz çalışanları gazetemizin yayın hazırlığını ilkadım Matbaası'nda devam etti.
Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.


Güncellenme Zamani 0:37

Güncellenme Zamani 11:4

Güncellenme Zamani 11:42

Güncellenme Zamani 12:19
17.10.2009  
   
Bu Haber 3721 Kez Okunmuştur.  
   
   
Yorumlar Yorum Ekle Bu Haberi Arkadaşına Gönder Yazdır