Bugün
Diğer Haber Başlıkları
 Salim Uslu'dan 'konsomatris' açıklaması
 Çorum YÖK’ün takibinde
 Basketbol dolu günler
 Emekli-Sen Başkanı ‘Evet’ için istifa etti
 Gazeteler 13 Eylül’de çıkacak
 Bayramınız kutlu olsun
 1.590 sandıkta 384.272 seçmen oy kullanacak
 Tuluk’un atölyesi Vali Çakır’ı hüzünlendirdi
 Hilton'un akıbetini sordular
 Yazmaktan usandık!
 İşte bayram önlemleri
 Elektrikler kesilecek
 Devane'de yangın ucuz atlatıldı
 Kısa... Kısa... Kısa
 Nerede Ne Var?
 Deniz Feneri’nden çaresiz kadına yardım
 Uslu’nun çıkışı gündemi sarstı
 Hitit Yolu tam gaz
 ‘Kolumuzu kanadımızı kırdılar’
 Pilotun dikkati iki ton çekirdeği kurtardı
 




Avrupa'da Yılın Müzesi'ne aday gösterilen Çorum Müzesi'nde, yerli ve yabancı ziyaretçilerin eserler hakkında daha detaylı bilgi alabilmeleri amacıyla dijital rehber dönemine geçildiği bildirildi.

Bu Sayfayı Paylaşmak İçin Tıklayınız

   
Avrupa'da Yılın Müzesi'ne aday gösterilen Çorum Müzesi'nde, yerli ve yabancı ziyaretçilerin eserler hakkında daha detaylı bilgi alabilmeleri amacıyla dijital rehber dönemine geçildiği bildirildi.

Çorum Müzesi Müdürü Önder İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33. Avrupa Müze Forumu (EMF) ödülleri kapsamında Avrupa'da yılın müzesine adaylığı kabul edilen Çorum Müzesi'nin, görkemli binası, tarihe ışık tutan eserleri ve modern dizaynı ile göz doldurduğunu belirtti.
Hatti, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma çok sayıda eserin sergilendiği müzede, geçen yıl açılan etnografya bölümünde ise Çorum'un tarih ve kültürünü yansıtan eserlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu ifade eden İpek, son yıllarda yapılan çalışmaların ardından Türkiye'nin en önemli müzeleri arasına giren Çorum Müzesi'nde bazı yeni uygulamaların hizmete girdiğini söyledi.
Müzeyi ziyaret edecek olan engelli vatandaşlar için engelli rampası yapıldığını bildiren İpek, ''Müzenin üst katlarına çıkış için Avrupa'dan özel olarak getirilen engelli asansörü kullanıma sunuldu. Özel İdare Müdürlüğü tarafından karşılanan 85 bin TL ödenekle bu çalışmayı yaptık. Artık müzeye gelen engelliler, kimseden yardım almadan tüm bölümleri gezebiliyor'' diye konuştu.

 -''ZİYARETÇİLER SESLİ OLARAK BİLGİ ALABİLECEK''-

Yeni uygulamalardan birinin de dijital rehber sistemi olduğunu ifade eden İpek, yurt dışından alınan 24 adet cihazla, müzeye gelen ziyaretçilerin yanlarında rehber olmadan kulaklık yardımıyla eserler hakkında sesli bilgi alabildiklerini söyledi.
Maliyeti 65 bin TL olan cihazların Özel İdare Müdürlüğü tarafından alındığını bildiren İpek, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dil seçeneği bulunan cihaz üzerindeki düğmeler yardımıyla istenilen eser hakkında sesli bilgi alınabildiğini kaydetti.

Dijital rehber ve engelli asansörünün yanı sıra eserlerin sunumu konusunda da bazı düzenlemeler yapıldığını anlatan Müze Müdürü İpek, şöyle konuştu:

''Müzemiz Çorum'un en önemli tarihi binasında hizmet veriyor. Geçen yıl tamamlanan çalışmalarla müzemize çok güzel bir bahçe kazandırdık. Bunun yanında etnografya gibi yeni bölümler açtık ve müze içinde önemli değişiklikler yaptık. Artık müzemize gelen ziyaretçiler rahat bir ortamda eserleri inceleyebiliyor ve dijital rehber yardımıyla tüm bilgilere ulaşabiliyor. Aynı zamanda bazı bölümlere koyduğumuz ekranlar yardımıyla Hititlerin gündelik yaşamları hakkında görsel bilgi alabiliyorlar. Müzede dolu dolu bir ziyaret gerçekleştirme imkanı sağlandı''


Güncellenme Zamani 20:12
07.02.2010  
   
Bu Haber 269 Kez Okunmuştur.  
   
   
Yorumlar Yorum Ekle Bu Haberi Arkadaşına Gönder Yazdır