Hitit SRC Psikoteknik Merkezi Genel Müdürü Ahmet Çabuk, sahte belgeler konusunda vatandaşı uyardı. Piyasada sahte belge veren illegal firmaların varlığından söz eden Çabuk, “Herhangi bir kontrol anında belgenin sahte olduğunun anlaşılması üzerine, vatandaş ceza ödemek zorunda kalıyor.” dedi.
Sağlık İl Müdürlükleri’nin yoğun bir bürokratik işlemlerin ardından verdiği yetki belgesi ile bu işlemlerin yapılabildiğinin altını çizen Ahmet Çabuk, bu alanda faaliyet gösteren belgesiz firmaların verdikleri belgelerde herhangi bir firma adresi bulunmadığını, o nedenle gelebilecek cezalara karşı kendilerini gizlediklerini ileri sürdü.
Ele geçirdikleri bir sahte belge ile kamuoyunu andınlatan Hitit SRC Psikoteknik Merkezi Genel Müdürü Ahmet Çabuk, bu konuda denetleme yetkisinin sadece Sağlık Müdürlükleri’nde olmasının, denetim mekanizmasının tam olarak işlemesine imkan tanımadığını, Mali Polis ve Trafik Şube görevlilerinin de bu denetimlerde görev alması gerektiğinin altını çizdi.
Çabuk, Sağlık Müdürlükleri tarafından resmi kayıt yapılması için verilen protokol defterlerinde yer alan protokol numaralarının kimlikler üzerinde de yazdığını, bu numaraların internet ortamındaki sorgulamalarda hemen ortaya çıktığını söyledi.
Güncellenme Zamani 20:19