Bayat’ta heyelana devlet müdahale etti
640.kez Okundu -
15.04.2012 07:33:07
Bayat’ta havaların aniden ısınması sonucu eriyen kar suları nedeniyle; killi zemin üzerinde bulunan Tevekli köyünde heyelan meydana geldi. Heyelanın hemen akabinde Vali Nurullah Çakır, incelemelerde bulunmak üzere Tevekli köyüne giderek, İl Garnizon Komutanı Hakan Saraç, Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Bayat Kaymakamı Hakan Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Aslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya ile heyelan bölgesinde durum değerlendirmesi yapıldı.
Yapılan açıklamaya göre, afetzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Çakır; “Köyümüzde meydana gelen heyelan nedeniyle ekiplerimiz incelemeler yaptı ve bu incemeler neticesinde köyün taşınması öncellik taşıyor; diğer bir öncelikte barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve yaklaşık 20 öğrencinin eğitimlerinden geri kalmaması için YİBO’lara göndereceğiz.” dedi.
Afetzede aileleri mağdur etmeyecek şekilde planlamalar yapıldığını belirten Vali Çakır, bu kapsamda ailelerimiz için güvenli olan köy okulu bahçesine 20 adet çadır kurduk. Ayrıca köyümüzü afet bölgesi kapsamına aldıktan sonra, çalışmalar neticesinde yer belirlemesini yaparak, belediyemiz ile güzergâh üzerinde bulunan Bayat çıkışındaki Karaçalı bölgesine taşınması hususunda çalışmaları başlattık.” diye konuştu.
İlçemizde ve il merkezinde devletin tüm imkânlarını seferber ederek afetzede vatandaşların misafir edileceğini vurgulayan Vali Çakır; "Kültürümüzün en önemli ananelerinden biri olan misafirperverlik ve halkımızın yardımıyla da bu afetin üstesinden geleceğiz." dedi
İncelemelerin ardından Bayat’a yeni atanan Kaymakam Hakan Şeker'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Vali Çakır, Kaymakam Şeker'e yeni görevinde başarılar diledi.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından esnaf ve köy ziyaretlerinde bulunan Çakır, ilk olarak Bayat’ta yapımı devam eden 200 yataklı öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Güzergâh üzerinde bulunan köyleri ziyaret eden Vali Çakır, geçtiğimiz yıl, AB Kadın İstihdamını Destekleme Projesi kapsamında Eskialibey köyünde açılan, köy halkından oluşan kursiyerlerle faaliyet gösteren kilim dokuma atölyesini ziyaret etti. Atölyenin kendi ölçeğinde büyüyerek devam ettiğini gören Vali Çakır, memnuniyetini dile getirerek, kursiyerlere başarılar diledi.
Köy ziyaretinin ardından Yörüklü Jandarma Karakolunu ziyaret eden Vali Çakır, binada incelemelerde bulundu ve erlerle bir araya gelerek kendileriyle sohbet etti.
Vali Nurullah Çakır Sungurlu TOKİ'de de incelemelerde bulundu
Sungurlu’yu ziyaret eden Vali Çakır, ilçe Kaymakamı Hulisi Şahin ile birlikte yapımı devam TOKİ İlköğretim Okulu ve Sağlık Ocağını ziyaret etti.
Yapımı devam eden konutları inceleyen Vali Çakır, TOKİ yapı ve teknik denetçilerinden bilgi aldı.
Geri Dönmek İçin tıklayınız