Çorum FK sezonun ilk hazırlık maçında Amasyaspor’u 2-0 yendi. Kırmızı Siyahlı takımda kadrodaki futbolcuların hemen hemen tamamı forma giydi.
Futbolcuların 45’er dakika oyunda kaldığı maçta zaman zaman güzel işler oldu ancak bazı bölümlerde ise hatlar arasındaki kopukluklar dikkat çekti. Adı üstünde oynadığımız hazırlık maçı tabiki.Yorumlamak için çok erken. Sadece şunu söyleyeyim beni umutlandıran isimlerde oldu beklentilerin çok uzağında gördüğüm isimlerde.
Önümüzde yaklaşık dört haftalık bir çalışma dönemi var ve takım olma yolunda doğru işleri yapmaya devam edersek neden olmasın diyeceğimiz bir kadro.
Ekonomik olarak Başkan yaptığı girişimler sonucunda beklentilerin üzerinde bir kaynak buldu ve bulmaya devam ediyor. Malesef Çorum’dan katkı bulamasa da yeni sezon bütçesinin acil olan bölümünü büyük oranda tamamladı. Umut ederiz bu çalışmaya Çorumlu sanayi ve iş adamlarıda beklenen katkıyı yapar ve özlenen lige çıkarız.
Dün amatör spor camiası adına hareketli bir gündü. Ahmet Sami Ceylan önce Spor İl Müdürü ardından amatör camia ile bir araya geldi. İl Müdürlüğünde yapılan slayt gösterisini iki kez izlemek zorunda kalsak ta yapılan ve yapılacak tesisleri görünce ilimiz sporu adına mutlu olduk.
Gerçekten gerek merkez gerekse ilçelerde hatta belde ve köylere bile spor tesisi yapım çalışması Türk sporu adına son derece umut verici. Tabiki ölü yatırım olmaması şartı ile.
Amatör camiaya 1 milyon 300 bin liralık malzeme desteği çok önemli ve anlamlı. Bu desteğin adil ve şeffaf olarak dağıtılacağı açıklandı. İsme göre muaemele olmayacağı söylendi. Bu nokta çok önemli. Çalışanın ödüllendirilmesi çok önemli, Sonuçta bu bir kul hakkı. Eşi dostu gönüllemek yerine ter döken emek veren kulüplerin sporcu sayısı ve yaptıkları faaliyet alanlarına göre malzeme dağıtılacağının açıklanması önemli. Bizde bunun takipcisi olacağız. İnşallah açıklandığı gibi dağıtım olur.