FATİH BATTAR

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, kültür ve sanat alanındaki etkinlikleri kapsamında Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi’ni Çorumlu sanatseverlerle buluşturdu.

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen Hat ve Tezhip Sergisi’ne Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Albaraka Türk Genel Müdürü hemşerimiz Melikşah Utku, Albaraka Türk Çorum Şube Müdürü Aşkın Bolkan, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ve sanatseverler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan   Albaraka Türk Genel Müdürü hemşerimiz Melikşah Utku, hat ve tezhip alanındaki önemli eserleri Çorum’da sanatseverle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Albaraka Hat Koleksiyonu, 2015 yılından bu yana üç yılda bir düzenlediğimiz Albaraka Uluslararası Hat Yarışması’na katılan çok değerli hattatlarımızın eserlerinden seçilen önemli bir koleksiyondur. Bu sergideki eserler sadece hat koleksiyonumuzdan oluşmuyor. Sergilenen eserler arasında klasik Türk sanatlarının en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip eserleri de sergimizde sanatseverlerle buluşturuyoruz. Bu sergiyi memleketim olan Çorum’da sanatseverlerle buluşturmaktan son derece mutlu ve gururluyum.” dedi

Albaraka’nın ‘Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi’ Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde 15 Haziran’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.