RECEP MEBET
Arinna Kültür ve Sanat Topluluğu, ‘21 Mart Dünya Şiir Günü’ne özel bir program düzenledi.

‘Kıtalar Arası Şiir Buluşması’ başlıklı şiir ve müzik dinletisi dün Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyen ve öğretmenler ile kültür ve sanat dostları katıldı.

Sunuculuğunu Duygu Günal’ın üstlendiği programın açılışında kürsüye gelen Edebiyat Öğretmeni Özgen Bıyıkoğlu, 2019 yılı PEN Şiir Ödülü’nün sahibi Şair Süreyya Berfe tarafından kaleme alınan Dünya Şiir Günü bildirisini okudu.

Mehmet Öztürk’ün sunumu ile devam eden programda sahne alan Sude Naz Irmak, İmran Fidan, Fatma Nilüfer Yalçınkaya, Eric Luc Jean, Ali Ekber Beyaz, Ömer Erdem Altın, Ayşegül Önsöz, Özgen Bıyıkoğlu ve Zeynep Türk dünyaca ünlü şairlerin seçkin eserlerini seslendirdiler.

‘7’den 70’e Bütün Dünya Şiir Olsun!’ sloganıyla düzenlenen programda Arinna Müzik Grubu da seslendirdiği eserlerle dinleyenlerin beğenisi kazandı.
Müzik dinletisinde, bağlamada Rıza Aydın, kemanda Serkan İşçi, gitarda Zeynel Demir görev alırken Çiğdem Kocabıyık, Anıl Doğan, Rahşan Bektaş ve Mustafa Bektaş solist olarak sahne aldılar.

Ünlü şairlerin portre ve eserlerinin yer aldığı serginin de ziyarete açıldığı program alkışlar eşliğinde sona erdi.

Editör: Haber Merkezi