RECEP MEBET
Ressam Aslı Özen’in eserlerinden oluşan ‘Tutku 2’ adlı resim sergisi dün Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Karakeçili Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın, Uluslararası Metal Sanatçısı Hasan Tuluk, Ressam Nilgün Çevik, Çorumlu sanat dostları, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.


24. kişisel sergisini Çorum’da açan emekli Resim Öğretmeni Aslı Özen, sanat yaşamı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çorum’un kendisi için ayrı bir yeri ve önemi olduğunu anlatan Aslı Özen, kültürel değerlerin yaşatılarak geleceğe aktarılması gerektiğini söyledi.
Sanatın, yaşanmışlıkların yansıması olduğunu belirten Özen, eğitimcilere ve ebeveynlere seslenerek, “Çocukların yolunu kesmeyin, yeteneklerini destekleyin. Müsade edin kendilerini yaşasınlar” dedi.

CANDAN: ‘66’NCI SERGİYİ AÇTIK’
Sergi açılışında konuşan Turhan Candan ise Çorum Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya desteğinden bahsetti. Çorum halkının sanata olan ilgisine dikkat çeken Candan, “Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi’nde, açıldığı günden bu yana toplam 66 sergi düzenlendi” dedi.
“Sanat dostu bir belediye olarak bu alandaki faaliyetlere desteğimiz artarak sürecek” diyen Candan, sergi için İzmir’den Çorum’a gelen Ressam Aslı Özen başta olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından sergiyi gezen davetliler, Aslı Özen’le sanat çalışmaları hakkında sohbet etme imkanı da buldular.
Açılış, kokteyl ile sona ererken serginin 23 Kasım 2018 tarihine kadar gezilebileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi