İlki Bursa’da sahnelenen  “Baltacı Mehmet ve Katerina” adlı dev müzikal için Çorum Valiliği harekete geçti.

OGC SUNDU, VALİLİK ÇAĞRIDA BULUNDU, DEV MÜZİKAL PERDE Mİ DİYECEK?
Osmancık Gazeteciler Cemiyeti “Baltacı Mehmet ve Katerina” Müzikalinin Çorum’da sahnelenmesi için Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüştü.  Görüşme sonrasında Valilik, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu. 
Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim’in başlattığı araştırma ve çalışmalar neticesinde, Türker Kurugül tarafından kaleme alınan ve ilki Bursa’da sahnelenen  “Baltacı Mehmet ve Katerina” adlı dev müzikal için Çorum Valiliği harekete geçti. Cemiyet Başkanı Bilal Çevrim, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüşerek, Osmancık’ta doğan ve Osmancık İmparatorluğunda 2 dönem sadrazamlık yapan Baltacı Mehmet Paşa’nın hayatını anlatan müzikalin Çorum’da sahnelenmesinin önemini anlattı. 

Dev Müzikal İçin Valilik Çağrıda Bulundu
Çorum Valiliği “Baltacı Mehmet ve Katerina” adlı müzikalin Çorum’da sahnelenmesi için kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.
Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim’in, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüşmesinin ardından, müzikalin sahnelenmesi için gerekli maliyet tablosu çıkarıldı. 85 kişilik ekibin İstanbul-Çorum-Çorum İstanbul transfer ve dekor taşıma için 2 otobüs, 1 kamyon araç kira bedeli, 2 gecelik konaklama bedeli ve oyun bedeli gibi maliyetinin çıkarılmasının ardından Çorum Valiliği,  A.B. ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörlüğü üzerinden kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu. 
Osmancık Belediyesi Çağrıya Cevap Verdi “Bütçe Yeterli Olmadığından…”
Osmancıklı Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa’nın hayatının anlatıldığı “Baltacı Mehmet ve Katerina” adlı müzikalin Çorum’da sahnelenmesi için Çorum Valiliği’nin kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunmasının ardından Osmancık Belediyesi çağrıya yazılı cevap verdi. 

Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci tarafından verilen cevapta; “Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina müzikalinin ilimizde gösterime sunulması için yapılan girişimler belediyemizce memnuniyetle karşılanmıştır 
Osmanlı İmparatorluğu'nda İki dönem sadrazamlık yapmış önemli bir devlet adamı olan Baltacı Mehmet Paşa Osmancıklı olması hasebiyle ilçemiz için önemli bir değerdir.  Baltacı Mehmet Paşa'nın sanat etkinlikleri ile anlatılması ve tanıtılması ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacaktır.
Bu nedenle “Baltacı Mehmet Paşa ve Katerina” müzikalinin ilimizde gösterime sunulması için kurumlar arası işbirliği yapılması konusunda belediyemizce de gerekli adımlar atılmış olup çalışmaları yürütmek üzere Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerekli görevlendirmeler yapılmıştır.
Ancak Kasım ayı itibariyle belediyemizin 2019 bütçesinin ilgili bütçe kalemleri yeterli olmadığından söz konusu etkinliği düzenlemesi için maddi kaynak ayrılması mümkün olmamıştır “denildi.

OGC Karar Aldı! Osmancık Kültürüne 20 Bin TL
Osmancık Gazeteciler Cemiyeti  “Baltacı Mehmet ve Katerina” müzikalinin Çorum’da sahnelenmesi için başlattıkları çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Osmancık’ adına düşen ve belediyenin ödeneği olmaması hasebiyle gerekli sponsorluk ücretinin 20 bin TL sini Osmancık Gazeteciler Cemiyetinin bütçesinden karşılanmasına karar verildi. Maliyet giderlerinin kalanının Çorum Belediyesi ve Valilik tarafından karşılanacağı düşünülüyor.

 

Editör: Haber Merkezi