RECEP MEBET
Hitit Dağcılık Kulübü Derneği (HİDAK), Çatak’ta doğa yürüyüşü düzenledi.
Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen etkinlik için Çorum’dan yola çıkan HİDAK ekibi, Çatak Tabiat Parkı’ndan Şeyh Hamza Köyü’ne kadar yürüdü.
Kulüp Başkanı Gürkan Yağmur liderliğindeki kar yürüyüşüne çeşitli mesleklerden 15 kişilik kafile katıldı. 12 kilometrelik karlı parkurda zaman zaman güç anlar yaşayan doğa tutkunları, zorlu yürüyüşün ardından bitiş noktasına ulaştılar.
Doğal güzellikleriyle beğeni toplayan parkuru tamamlayan katılımcılar, bol bol fotoğraf çekerek yaşadıkları anları ölümsüzleştirdiler.


Yürüyüş programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürkan Yağmur, “Geleneksel hale getirdiğimiz Çatak yürüyüşünde 1 metreden fazla derinliğe sahip karda ilerlemeye çalıştık” dedi.
Zaman zaman sisin çöktüğü Çatak’ın kar manzarası ile birlikte eşsiz bir görünüme kavuştuğuna dikkat çeken Yağmur, yörenin kayak yapmak isteyenler için de son derece elverişli bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
“Çatak, kış turizmine kazandırılabilir” diyen Yağmur, yetkililerden bu hususta çalışma yapılmasını beklediklerini kaydetti.


Yağmur, “Beton yığınları arasında boğulmak yerine, tabiatın bağrında keyifli bir etkinliğe katılmak isteyenleri doğa yürüyüşlerimize bekliyoruz. Etkinliklerimizle ilgili detaylı bilgi almak, Çorum’un güzelliklerini yakından tanımak isteyen doğa tutkunları, sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi