Çorum'da İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneğince kentteki yetim çocuklara yönelik "Yetim Günleri" etkinliği düzenlendi.

"Yetim gülerse dünya güler" sloganıyla Kent Park'ta gerçekleştirilen etkinlikte yetim çocuklar birlikte oyunlar oynadı. Dönerden pamuk şekere kadar çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte uçurtma uçuran çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, AA muhabirine, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, nisan ayını Dünya Yetim Günleri olarak ilan ettiğini ve bu nedenle yetimler için etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Bu etkinliklerle yetimlerin yardıma ihtiyaç duyduğuna dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Özkabakçı, "Dünyada 400 milyon civarında yetim var. Her yıl nisan ayında bütün dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenerek toplumun dikkatini yetimlere çekmeye çalışıyoruz." dedi.

Yetim çocukların ilgiye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Özkabakçı, yanlış çevrelerden ilgi gören yetim çocukların sorun çemberinin içine düşebildiğini belirterek "Biz bu etkinliklerimizde yetimlerimize sıcak bir ilgi göstermeyi, mağdur durumdaki yetim çocuklara ulaşıp, onlara kol kanat olmayı hedefliyoruz. Bu tür etkinliklerle yetim çocukların aileleri de birbirleri ile kaynaşarak, gelecekte dayanışma içine girebiliyorlar." diye konuştu. (AA)

Editör: Haber Merkezi