RECEP MEBET
Çorumlu Ressam F. Alev Burhanoğlu’nun minyatürlerinden oluşan ‘Kırmızılılar’ adlı sergi İstanbul’da açıldı.

Geçtiğimiz Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Performans-bir katında düzenlenen sergi açılışına davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Geleneksel sanatlarımızdan olan minyatür alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Alev Burhanoğlu, düzenlediği kişisel sergiyle sanat çevrelerinden tam not aldı.

SERGİ 3 EKİM’E KADAR GEZİLEBİLECEK
42 eserin görücüye çıktığı sergi hakkında bilgi veren Çorumlu sanatçı, Osmanlı dönemi klasik minyatürlerinin yanı sıra minyatür sanatına farklı bir yorum katan yenilikçi bir anlayış ile hazırlanmış eserlerinin de bulunduğunu söyledi.
Eserlerini sulu boya, guaj ve yağlı boya teknikleri ile yaptığını anlatan Burhanoğlu,  bazı çalışmalarında ise karışık teknik uyguladığını kaydetti.
Ünlü ressamlara ev sahipliği yapan CKM’nin İstanbul’un önemli kültür ve sanat merkezleri arasında yer aldığını vurgulayan Burhanoğlu, açılışa katılan sanatsever dostlarına, ailesi ve akrabaları ile tüm davetlilere şükranlarını ifade etti.
Serginin  3 Ekim 2018 tarihine kadar süreceğini hatırlatan Burhanoğlu, İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm sanatseverleri CKM’ye davet etti.

MİNYATÜRLERİ İTALYA’DA DA SERGİLENECEK
Sanat çevrelerinin ilgi ve beğenilerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Alev Burhanoğlu, eserlerinden bir kısmının 27 Ekim’de İtalya’da gerçekleşecek sanatsal etkinlikte sergileneceğini söyledi.
Nisan ayında İstanbul Balat’ta açılacak serginin ardından İtalya’da ikinci bir sergi daha açacağını belirten Burhanoğlu, “Minyatür sanatını yurt dışında temsil etme şerefine nail olabildiğim için çok mutluyum. Bundan sonra da çalışmalarımla sanatsever dostlara ve gençlere ulaşma çabası içinde olacağım. Bu vesile ile en büyük destekçim olan babam Dr. Turgut Velidedeoğlu’na teşekkür ederim. Ayrıca sanat çalışmalarımı destekleyen aileme, akrabalarım ve öğrencilerime, sanat ve sanatçının yanında olan Çorumlu basın mensuplarına da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi