MURAT ÇETİN

Dünya Çorumlular Platformu’nun her ayın 19’unda düzenlediği geleneksel ‘Çorumlular Günü’nün 40’ıncısı İstanbul’un Kartal ilçesinde gerçekleşti.

Cemalettin Kurtoğlu’nun sahibi olduğu Cezve Coffee Food Point’te gerçekleşen programın sunuculuğunu Kargı ilçesi Golaz Köyleri Platform Başkanı Metin Akkuş üstlendi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Dünya Çorumlular Platformu Başkanı Tevfik Göktürk yaptı.

Platform tarafından düzenlenen ankette Mart ayının Çorumlusu seçilen Ali Koşdemir’in plaketini AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül verdi.

Programda selamlama konuşması yapan Kadıköy Belediyesi Spor Müdür Vekili Hüseyin Akmaz ile Çorum’dan misafir olarak katılan Lütfi Küçükaltan birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

‘SİYASET UĞRUNA BİRBİRİNİZİ KIRMAYINIZ’

Amaçlarının sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu vurgulayan Tevfik Göktürk, “Malumunuz olduğu üzere 24 Haziran 2018 tarihinde erken genel seçimler yapılacak. Birlik, beraberlik ve dayanışma adına zor bir sürece giriyoruz. Bugün sevgi, saygı ve hoşgörüye daha çok ihtiyacımız var. Lütfen siyaset uğruna birbirinizi kırmayınız. Siyaset olmazsa olmazlarımızdandır fakat sandığa gidip oy kullanarak kararınızı bildirin. Birbirlerinizle tartışmamaya daha çok dikkat edin. Birlik, beraberlik ve dayanışmamız zedelenmesin” diye konuştu.

Her ayın 19’unu, ‘Bugün, günlerden Çorum’ sloganıyla kutladıklarını vurgulayan Göktürk, konuşmasının devamında, “Çorumlular Günü tüm yurtta ve dünyada, Çorumlu’nun yaşadığı her yerde kutlanmalıdır. Bilgimiz ve koordinemiz dahilinde bu ay Çorum merkez, İzmir Karşıyaka ve Kayseri’de etkinlik düzenlenmiş ve kutlandı” ifadelerini kullandı.

Yemekle devam eden program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.