Çorum'da, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bölümü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Diyabet Gençlik Kampı düzenlendi.

Diyabetlilerin diyabet bakımı ile ilgili bilgilerini geliştirmelerini, arkadaş desteği sağlamalarını, deneyimlerini karşılaştırmalarını ve böylece yalnızlık hislerinin azalmasını, değişik fiziksel ve sosyal aktiviteler ile kendi yeteneklerine güvenlerinin artmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen kampa iki üniversiteden 24 Tip-1 diyabetli genç katıldı.

Hitit Üniversitesi Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilen kampta, diyabetli gençler için eğitsel ve sportif faaliyetler düzenlendi. Akıl oyunları ve psikodama etkinliklerinin de gerçekleştirildiği kamp, Çorum Müzesi gezisi ve Hitit Üniversitesi 10. Yıl Hatıra Ormanına fidan dikilmesiyle sona erdi.

Hitit Üniversitesi Rekörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaptığı açıklamada, üniversite olarak birçok ortak projeler hayata geçirdiklerini, bunlardan bir tanesinin de diyabet gençlik kampı olduğunu söyledi.

Diyabetli hastaların üç gün süren kampta verilen bilgiler sayesinde artık hayatlarını daha rahat sürdüreceklerini ifade eden Alkan, kampta görev alan akademisyenlere ve sağlık personeline teşekkür etti. (AA)

Editör: Haber Merkezi