M.BURAK YALÇIN
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Erasmusdays etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Geleceğe Türkülerimiz, Halaylarımız” konulu müzik şöleni düzenledi.
Geçtiğimiz Cuma akşamı Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bal, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yasin Yetim, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını  Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yasin Yetim yaptı.


Yasin Yetim, Halk Eğitim Merkezlerinin bulunduğu bölgenin eğitim, öğretim, üretim, rehberlik, danışma, kültür ve sanat merkezleri olduğunu belirterek, Erasmusdays etkinliği ile Erasmus yararlancılarının yanısıra uluslararası hareketlilik ve Avrupa vatandaşlığı ile ilgili tüm paydaşların bir araya getirilmesinin hedeflendiğini, etkinliğin 20 ülkede gerçekleştiğini söyledi.


Böylece Halk Eğitim Merkezinin uluslararası arenada daha görünür ve tanınır hale geleceğinin altını çizen Yetim, “Kültürel mirasımızın nesiller arası aktarımının yollarından biride o ülkenin türküleri, şarkıları ve halaylarıdır. Konserimizde görev alan tüm kursiyer ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından sahneye gelen koro Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan seçme türküleri seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Editör: Haber Merkezi