İnönü Anadolu Lisesi Barış Manço’nun  ölümünün 20. yıldönümü nedeniyle  “7’den 77’ye Barış Manço” etkinliği düzenledi. 
Okulun müzik öğretmenlerinden Anıl Doğan’ın hazırladığı anma programında öğrenciler Besra Özdemir, Boratay Ertan ve Nazar Yıldırım görev aldı.  Etkinlik Barış Manço’nun hayatını anlatan bir slayt ile başladı.


Okul Müdürü Nihat Şener, öğretmen ve  öğrencilerinin izlediği etkinlikte Barış Manço’un unutulmaz eserleri olan “Dağlar Dağlar, Dönence, Gül Pembe ve Nane Limon Kabuğu” eserleri dinlendi. Nane Limon Kabuğu adlı esere Nazar Yıldırım isimli öğrenci Barış Manço kostümü ile eşlik etti.
Oldukça büyük beğeni toplayan anma etkinliğinde ayrıca İzmir’de Barış Manço anısına düzenlenen etkinlik izletildi.


Okulun Müzik öğretmeni Anıl Doğan, “Yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanan usta sanatçı Barış Manço’nun aramızdan ayrılışının 20’inci yılında usta sanatçımızı gençlerimize tanıtmak ve eserlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla okulumuzda böyle bir etkinlik düzenledik. Umarım yaptığımız bu anma etkinliği ile pek çok başarıya imza atmış ve ülkemizi başarıyla yurt dışında temsil etmiş olan Barış abimiz hiç unutulmayacak” dedi. Okul Müdürü Nihat Şener de, “7’den 77’ye Barış Manço Etkinliği”ni hazırlayan müzik öğretmeni Anıl Doğan’a ve programda görev alan öğrencilerine teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi