RECEP MEBET
Çorumlu Ressam F. Alev Burhanoğlu’nun minyatürleri, İtalya’nın Forli kentinde açılan ‘Vernice Art Fair’ Sanat Fuarı’nda sergilendi. 
15-17 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Alev Burhanoğlu, uluslararası fuarda Türkiye’yi temsil etmenin şeref ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

“Minyatür sanatıyla ülkemi ve şehrimi bir kez daha İtalya’da temsil etmek benim için büyük onur oldu” diyen Burhanoğlu, seçkin bir sanatsever kitlesinin takip ettiği organizasyonda geleneksel sanatlarımızın büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Minyatür sanatını geleceğe taşımak ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüğünü anlatan Burhanoğlu, “Kendi kültürümüzü yansıtan minyatür; tezhip, hat ve ebru ile birlikte kolajlanarak bize özgü olan sanatımızı temsil ediyor” dedi.

Euro Expo Art 4 kapsamındaki fuara Türkiye’den Serdal Keskin’in ‘Katlanan Tüketim Serisi’, Seren Ceren Asyalı’nın kolaj serisi ile katıldığını belirten Burhanoğlu, Heykeltraş Hülya Sözer, Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Özen, Ebru Sanatçısı Aygül Okutan ile Ressam Emine Dokumacı, Dilek Özmen, Musa Güney, Neşever Gür, Nurullah Aydın, Emre Yusufi ve Serdar Yörük’ün eserlerinin de etkinlikte görücüye çıktığını ifade etti.

İtalyan sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuara 5 eseriyle katıldığını dile getiren Burhanoğlu, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Geniş bir stantta eserlerimi sergileme ve geleneksel sanatımızı tanıtma imkanı buldum. Geleneksel çizginin dışına çıkmadan hazırladığım eserlerimde Osmanlı dönemine ait savaş ve av sahneleri ile misafirperverlik ve doğa sahnelerini işledim.Karışık teknikle hazırladığım eserlerimi varak ve yaldızlarla nakşettim. Minyatürleri tezhip motifleri ve ebru ile tamamladım. 

Geleneksel sanatlarımızdan olan minyatür sanatını ikinci kez İtalya’da temsil etmekten ve kültürümüzü bir nebze de olsa anlatabilme fırsatını yakalayabilmiş olmaktan gururluyum. Bu misyonu en güzel şekilde taşımaya ve ülkemi temsil etmeye çalıştım.
Şahsım ve yaptığım sanat için çok teşvik edici olan uluslararası etkinlikte pek çok yabancı sanatsevere de sanatımı ifade edebilme fırsatı buldum. Sandro Perelli ise müziğiyle bizlere ayrı bir güzellik sundu.

Öte yandan gelecek sezon için aldığım sergi teklifini büyük bir onurla kabul ettim, mutlu oldum. Üç gün süren fuarda sanatçılar ve sanatseverler farklı ülkelerden gelen sanatçılarla zenginleşti. Sanatçılar, sanatseverler adeta birbirlerinin eserleri ile beslendi. Bu tür sanatsal organizasyonların devamını diliyor, desteklerini esirgemeyen kişilere ve kurumlara çok teşekkür ediyorum.”