RECEP MEBET
Hitit Dağcılık Kulübü Derneği (HİDAK), Kırkdilim’de doğa yürüyüşü düzenledi.
Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen etkinlik için Çorum’dan yola çıkan HİDAK ekibi, Kırkdilim Köyü’nden Kapılıkaya ve Çamlıca Köyü’ne kadar yürüdü.
Kulüp Başkanı Gürkan Yağmur liderliğindeki doğa yürüyüşüne çeşitli mesleklerden 15 kişilik kafile katıldı. 12 kilometrelik parkurda zaman zaman güç anlar yaşayan doğa tutkunları, zorlu yürüyüşün ardından bitiş noktasına ulaştılar.

DOĞA İLE BAŞ BAŞA
Doğal ve tarihi güzellikleriyle beğeni toplayan parkuru tamamlayan katılımcılar, Kapılıkaya başta olmak üzere güzergâhtaki mola noktalarında bol bol fotoğraf çekerek yaşadıkları anları ölümsüzleştirdiler.
Yürüyüş programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürkan Yağmur, “Geleneksel hale getirdiğimiz Kırkdilim yürüyüşünde zaman zaman sarp yokuş ve hatta kayalıklara tırmanarak ilerlemek durumunda kaldık” dedi.

‘KAPILIKAYA KORUMA ALTINA ALINMALI’
Doğa harikası manzarasıyla dikkat çeken Kırkdilim’in Çorum’un güzide yürüyüş rotalarından biri olduğunu vurgulayan Yağmur, Kapılıkaya gibi tarihi bir mirasa reva görülen tahribat ve duyarsızlığa dikkat çekti.
“Kapılıkaya acilen koruma altına alınmalı” diyen Yağmur, yetkililerden bu hususta ilgi beklediklerini ifade etti.
Yağmur, “Beton yığınları arasında boğulmak yerine, tabiatın bağrında keyifli bir etkinliğe katılmak isteyenleri doğa yürüyüşlerimize bekliyoruz. Etkinliklerimizle ilgili detaylı bilgi almak, Çorum’un güzelliklerini yakından tanımak isteyen doğa tutkunları, sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirler” diye konuştu.