RECEP MEBET
Çorumlu Ressam F. Alev Burhanoğlu’nun minyatürleri, İtalya’nın Cesena kentinde açılan ‘Fiera Contemporanea’ Sanat Fuarı’nda sergilendi.
26-29 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Alev Burhanoğlu, Cesena Sanat Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etmenin şeref ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.
“Türk sanatı olan minyatürle ülkemi ve şehrimi İtalya’da temsil etmek benim için büyük onur” diyen Burhanoğlu, seçkin bir sanatsever kitlesinin takip ettiği uluslararası organizasyonda geleneksel sanatlarımızın büyük ilgi gördüğünü kaydetti.
Minyatür sanatını geleceğe taşımak ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüğünü anlatan Burhanoğlu, “Kendi kültürümüzü yansıtan minyatür; tezhip, hat ve ebru ile birlikte kolajlanarak bize özgü olan sanatımızı temsil ediyor” dedi.
Dilek Özmen’in yağlıboya eserleri ile katıldığı sergide Çorum Anadolu Lisesi’nden öğrencisi Serdal Keskin ve ressam eşi Seren Cerec Asyalı’nın da eserlerinin yer aldığını belirten Burhanoğlu, “Büyük bir galeride, seçkin izleyicisi ile minyatür sanatına olan ilgiyi görmek çok sevindirici. Hocam Hüseyin Kılıçkan’ın ifadesiyle, minyatürle ilgili kapalı olan zarfı açarak yeniden, yenilikçi bir üslupla yorumlayarak, gelenekselin çizgisini yok etmeden, ancak bazı teknik kuralları aşarak,yorumlamayı gözeterek, gençlere aktarmayı misyon edindim. Bunu yurt içinde ve yurt dışında sergiler açarak sürdürmeye devam ediyorum. Zor sanılan bu sanat, aslında içinde kendine göre kuralları ve incelikleri ile kendini duygularını, fikirlerini anlatabilmek açısından ince, aynı zamanda da eğlenceli bir sanat” ifadelerini kullandı.
Burhanoğlu, üç gün süren sergide yer alan Türk ressamların yağlı boya, sulu boya, karakalem resim çalışmalarının yanı sıra heykeller, rölyefler, kolaj, ebru tekniklerinde eserlerin de yer aldığını sözlerine ekledi.