FATİH AKBAŞ

Müzeler Günü nedeniyle yapılan ‘Avrupa Müzeler Gecesi’ etkinliği kapsamında Çorum Müzesi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cuma günü akşam yapılan programda müze saat 23.00’e kadar ücretsiz gezilirken aynı zaman da bahçede de konser verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan yaptığı açıklamada, etkinliğin verimli geçtiğini ve ilk 2 saatte müzenin 2 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Çorum Müzesi'nin, 2010'da Avrupa Yılın Müzesi Yarışması'na katılarak Türkiye'yi temsil ettiğini hatırlatan Arslan, müzenin Türkiye'deki müzeleri arasında prestij anlamında ilk 10 arasında yer aldığını kaydetti.

Çorum'daki müzelerde 6 bin civarında eserin sergilendiğini dile getiren Arslan, "Müzelerimizde 34 bin civarında eser de depolarımızda muhafaza altındadır. Zaman zaman teşhire çıkartılan bu tarihi miras ziyaretçilerimizin beğenisine sunulmaktadır” şeklinde kaydetti.

Türkiye'de kültür turizminin yeniden şahlanmaya başladığının altını çizen Arslan, bu tür etkinliklerle vatandaşların müzelere ilgisini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Etkinlik çerçevesinde müze bahçesinde Arif Sadeçolak yönetiminde ki Halk Eğitim Merkezi Kadınlar Bağlama Grubu ile Belediye Engelli Eğitim Merkezi Korosu da konser verdi. Vatandaşlar etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.