RECEP MEBET
İzmir Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘4. Ulusal Karikatür Yarışması’ sonuçlandı.

Çorum Hakimiyet Gazetesi ‘Leblebi Keyfi’ mizah sayfası editörü Erdoğan Oruç, ‘Ekonomi ve Geçim Sıkıntısı’ konulu yarışmada ‘1. Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.
Karikatür sanatına gönül verenlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmada dereceye giren isimler belli oldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Selin Orhan, İzmir Karikatürcüler Platformu Başkanı Mustafa Yıldız, Karikatürist  Eray Özbek, Bayram Bağcı, Deniz Dokgöz, Hüseyin Esen ve Özge Ulu’dan oluşan Seçici Kurul, geçtiğimiz Pazartesi günü Belediye Kültür Müdürlüğü’nde toplanarak yarışmaya katılan karikatürleri değerlendirdiler.

Türkiye’nin dört bir tarafından yarışmaya katılan 212 çizerin toplam 320 karikatürünü değerlendiren jüri, ödül alan karikatürleri belirledi.
Yapılan açıklamaya göre, yarışmacılardan Batıkan Özev birinci, Hamit Gış ikinci, Önder Önerbay üçüncü oldu. 

Arkadaşımız Erdoğan Oruç, Orhan Öztürk ve Miray Melis Oto mansiyon ödülüne layık görülürken 18 yaş altı katılımcılara verilen Teşvik Ödülleri ise İrem Eroğlu, Halil Efe Karaoğlu ve Tuna Erkan’ın oldu.
Birincilik ödülünün 3 bin, ikincilik ödülünün 2 bin ve üçüncülük ödülünün bin lira olduğu yarışmada mansiyon ödülünün 500, teşvik ödülünün ise 250 TL olduğu belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi