EROL TAŞKAN
Alaca İsmail Köyü'nde derme çatma tek odalı bir evde yaşayan iki engelli kardeş, kış bastırmadan evlerinin tamiratı için yardım talebinde bulundu. 

20 yıl önce annelerini, 5 yıl önce de babalarını kaybeden Erdoğan Demirhan (39) ve Emir Demirhan (45) kardeşler, "Yaz günleri şöyle ya da böyle idare ediyoruz ama kışın çok zor durumda kalıyoruz. Çatımız akıyor, evimizi ısıtamıyoruz. Tek beklentimiz evimizin onarılması." dediler. 

Her iki kardeşin de psikolojik problemlerin pençesinde yaşam mücadelesi verdiği ifade eden komşuları, imkanları ölçüsünde yardım ve katkı sağlamaya çalıştıkları engelli kardeşlerin psikolojik tedavi gördüklerini ve ilaç kullandıklarını anlatarak, "Bu kardeşler köyümüzün garipleridir. Geriden bakınca elli ayaklı sağlam insanlar gibi gözükseler de, ilaç kullanmadıkları zaman rahatsızlıkları nüksediyor. Kendi hallerince yaşamaya çalışan bu kardeşlere el uzatıp evlerini yapacak bir hayır sahibi bekliyoruz. İster hayır sahibi olsun, ister devlet olsun, birileri bu kardeşlerin imdadına kulak vermezse, zaten zor olan hayatları kışın daha da çekilmez oluyor. Vicdanında merhamet olanlara sesleniyoruz." diyerek, kardeşler adına yardım çağrısında bulundular.