M.BURAK YALÇIN

Vali Mustafa Çiftçi, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Çiftçi, birtakım incelemelerde bulunmak üzere Alaca’ya gitti.

Vali Çiftçi’ye Alaca ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Jandarma Komutanı Ahmet Tezcan, Garnizon Komutanı Salih Çelik ve bazı kurumların temsilcileri eşlik etti.

KAYMAKAMDAN BRİFİNG ALDI

Çiçeklerle karşılanan Vali Çiftçi, ilk olarak Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’i makamında ziyaret ederek brifing aldı.

Ziyarette Kaymakam Kurtyemez günün anısına Vali Çiftçi’ye Hitit biblosu hediye etti.

Çiftçi, daha sonra Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz’ı makamında ziyaret etti.

EYVAZ: HÜSEYİN GAZİ TÜRBESİ RESTORE EDİLSİN

Başkan Eyvaz, Çifçi’ye Hüseyin Gazi Türbesinin restorasyonu ile ilgili bir dosya vererek, şunları söyledi: “Türbenin yeri özel mülkiyete aitti. Geçen ay Belediyeye geçti. Benim görev sürem doluyor. Sizden talebim bu türbenin restorasyonun yapılması. Türbe şuan mezbelelik bir halde.”

ÇİFTÇİ: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Konunun takipçisi olacağını ifade eden Çiftçi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini belirterek dosyayı teslim aldı.

Çiftçi, ziyaretler kapsamında Alaca Ticaret Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin ile görüştü.

MUHTARLARI DİNLEDİ

TSO ziyaretinin ardından Çiftçi, yeni yapılan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin toplantı salonunda Alacalı muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini ve sıkıntılarını dinledi.

Toplantıda konuşma yapan Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca’nın sürekli gelişmekte olduğunu belirterek, Alaca’da yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.