Çorum FK’da dört haftalık galibiyet serisi Vanspor maçında bitti. Kırmızı Siyahlı takım 95 dakika üstün oynadığı maçta beraberliği uzatmanın son dakikasında kurtarabildi. Bu maçta ve önümüzdeki 3-4 maçta kırmızı siyahlı takımın en büyük sorununun alternatifsizlik olacağı kesin. Ahmet hocanın Vanspor maçında kulübeden ihtiyaç duyulan hücum bölgesine yapacağı hamlenin hiç olmaması bu maçın en kritik noktası.
Üçü deplasmanda son dört maçını kazanan kırmızı siyahlı takım sezonun flaş çıkışını yapan Vanspor karşısında bu sezon hiç on birde oynamamış üç forvet hattı ile başladı. Tamamen oyunu soğutma ve kapanma üzerine gelmiş Vanspor karşısında Çorum FK geriden savunma arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı pozisyonlarda buldu. Ancak bu ataklarda final paslarında topu çıkartan isimler bir türlü kafalarını kaldırıp arkadaşlarına atmak yerine topa bakarak ceza sahasına göndermeyi tercih ettiler. Sonuçta ortada. Hiç bir pası arkadaşlarına çıkartamadılar.
Kapanan savunmayı açmak için iki yol var biri yaptığımız savunma arkasına atılan toplarda bunlarda başarılı olamadık. İkincisi ise duran toplar Çorum FK bu sezon henüz böyle bir gol bulamadı. Yani duran toptan gol yapamadık ve sahadaki isimlerden de bunu görmek zor.
Rakibin beklediği kontratak fırsatını verdik ve adrese teslim bir pasla Vanspor öne geçti. Sonraki bölüm ise tek kale maça yeniden döndü. Uzatma dakikalarında faul kokan bir pozisyonda bulduğumuz golle son dakikada bir puanı kurtardık. Sonuçta puan durumunda direk rakibimiz bir takıma yenilmemek önemli o yüzden alınan bir puan anlamlı.
Bu yazıyı yazdığım saat itibari ile Çorum FK’da 10 sakat 1 cezalı futbolcu Somaspor maçında forma giyemeyecek. 26 kişilik kadroda 11’i çıkardığımız zaman üçü kaleci 15 isim kalıyor. Yani forma giyecek 12 futbolcu var. 
Önümüzde grupta zirveyi zorlayan üç takım Somaspor, Ankaraspor ve Hekimoğlu maçları var. Gerçekten dört haftalık serinin ardından artan umutlar bu üç haftalık periyotta alacağımız puanlarla yarışa devam etmek zorunda. Bu yüzden eldeki futbolcuların sorumluluk içinde hareket etmesi ve kendilerini koruması gerekiyor. Halil İbrahim gibi maçın uzatma dakikasında hakeme itiraz ederek kart görüp takımını bu zor gününde yalnız bırakmaması lazım. Kart sınırındaki oyuncu sayısı fazla ve Çorum FK’nın bunu kaldıracak durumu yok beyler.
Sakatlıklarla ilgili gerçekten soru işaretleri çok fazla. Bu konuda dışardan ahkam kesmek yerine kulübün en yetkili isimlerinden birisinden aldığım bilgi. Yüzde otuzu sezon başı  çalışması % 30’u futbolcuların kendilerine bakmaması geri kalanı ise covid hastalığı geçirenlerde görülen vücut dirençlerinin düşmesi.
Ben bunlardan ikincisine çok daha yakınım. Profesonel futbolcu kendini bakmak zorunda gecesini ve gündüzünü tam bir profesyonel olarak geçirmeli. 10 sakat içinde sadece üçü darbe ve kopmaya bağlı diğerleri hep adale sakatlığı. Bunun da tek nedeni olabilir kendine bakmama.
Üç maçlık zorlu periyodun ardından kağıt üzerinde kolay görülen bir takvim var. Bu üç maçı en az kayıpla geçmemiz gerekiyor. Bunun içinde forma giyeceklerin daha fazla fedakarlık yapmaları çok önemli. Hele hele sezon başında transfer edilen ve yıldız transferlerin daha fazla sorumluluk alması ve sahada bunu göstermesi gerekiyor. Mücadelesi ile performansı ile ikinci yarıda bu takımın bir parçası olmak isteyen futbolcuların bunu gerek teknik heyet gerek yönetim gerekse de camiaya göstermesi gerekiyor.
Gerçekten zorlu bir süreç bizi bekliyor. İşimizin zor olduğu kesin ancak belirlediğimiz hedefe ulaşmak zaten kolay bir iş değil. Bu zoru başarmak içinde herkesin sorumluluğunu bilmesi ve elinden geleni yapması gerekiyor. Bu aşamada en büyük sorumluluk ise tabiki icra makamındaki futbolcularda. Umarız onlarda bu sorumluluğun farkında olarak gerekeni yaparlar.
1. Amatör Küme’de heyecan hafta sonu başlıyor. Malesef kan kaybeden 1. Amatör Küme’de merkez takım sayısı her geçen gün azalıyor. İlçelerde de sıkıntı devam ediyor. Sekiz takımlı ligde ilimizi BAL’da temsil etme mücadelesi yapılacak. Tüm takımlara şimdiden sakatlıksız ve fair play içinde bir lig olmasını ve başarılar diliyorum. Amatör futboldaki bu kan kaybı içinde yerel dinamiklerin harekete geçmesi gerekiyor. Bugünlük bu kadar yeter bu konu ayrı bir yazı konusu.