Amerika'da bir ofisin penceresi açık kalır. Ofiste bulunan bir CD rüzgârın etkisiyle dışarı uçar. Oradan geçen bir vatandaşın boynuna isabet eden CD vatandaşın şah damarını keser ve ölümüne sebep olur.  Aile hem ofis sahibine hem de CD'yi üreten firma adına tazminat davası açar. Davayı kazanır ve firmayı yüklü bir miktarda tazminat ödemeye mahkûm ettirir. 
Ofis sahibinin suçlu bulunmasının sebebi pencereyi açık bırakıp güvenlik önlemini almayarak CD 'nin uçmasına sebep olması. Firmanın ceza ödemesinin sebebi ise, CD üzerinde tehlikelerini belirten etiketin yapıştırılmamış olmasıdır. (30.12.2006)
HIRSIZ DAVACI OLDU
Amerika'da bir sitede ikamet eden vatandaşların tamamı tatile gider. Bunu fırsat bilen hırsız siteye girer. Alacağını aldıktan sonra, kaçarken üst kattan aşağı düşer. Deprem, yangın gibi olağanüstü durumlarda  kullanılması gereken acil çıkış kapısı bozuk olduğu için dışarı çıkamaz. Hırsız köpek maması ve Cola ile 8 gün yaşamını sürdürür. 8 gün sonra site sahipleri evlerine gelince yakalanır ve polise teslim edilir. 
Hırsız  sitenin acil çıkış kapısının içeriden daima açık tutulması  gerekirken bozuk olması nedeniyle  açamadığını 8 gün köpek maması ve Cola ile hayatını idame ettirmeye çalıştığını ve psikolojisinin bu nedenle çok bozulduğunu beyan ederek, site yönetimine karşı yüklü miktarda  tazminat davası açar. Sonuç mu? Hırsız davayı kazanır ve site yönetiminden 500 bin dolar tazminat alır. Tabii bu arada hırsızlığının cezasını ayrı çeker. (12.01.2008 / Gazete)
DEPREM AŞISI
Amerikan bilim adamları deprem aşısı bulduklarını söylediler.Yapılan aşıyla toprağın sertleştirildiğini ve boş yerlerin doldurulduğunu ifade ettiler.Bu duruma Türk bilim adamları temkinli davranıyor. (07.03.2007/ Tv7)
500 DOLAR
Amerika'da  çölde giderken arabanın camından yere kağıt attım. Çok geçmedi polis ileride durdurdu. Sen ''Tipik Türk, yere attın kağıt! - 500 dolar ceza yazacağım'' dedi. Ben de hemen Türk usulü kendimi savunmaya kalkıp; yapmadım, etmedim, felan dedimse de dinlemedi. Baktım olmuyor. Tamam yaz ama kimse yoktu, nereden Haber aldınız? Dedim. Poliste yandan geçen araç sürücüsü ihbar etti dedi.  Sonuç mu? Amerika'nın çölünde arabanın camından yere kağıdı 500 dolara atmış olduk. Ya benim ülkemde istediğin kadar at bedava... (!) (4.2.2008/ F.Altaylı)
ÇAMURDAN KURABİYE
Amerika kıtasında en fakir ülke Haiti. Depremin vurduğu Haiti de, çamurdan kurabiye yapıp, kurutup onu yiyorlar. Durum içler acısı. Pazarda bunlar satılıyor... (9.2.08 / Tv7)
BAHÇELİ EVLER
Amerika'da fakir öğrenciler apartmanda, zengin öğrenciler bahçeli evlerde kalıyor. Bizde her ikisi de apartmanda kalıyor. Keşke evlerimiz beton yığını yerine  şöyle bahçeli oluverse... Hem depremlerde zarar en aza inse hem de herkesin çoluk çocuğu dur, sus demeden  rahatça oynayabilse.  (2009)
*
Amerikan Atasözü: ''Bir plandan mahrumsan, başkalarının planının parçası olursun  - Zorluk seni zorlayıncaya kadar sen zorluğu zorla - Odununu kendi kesen, iki kere ısınır.'