Değerli arkadaşım Hasan'ı 14.12.2020- Pazartesi günü kaybettik. Cenazesi Osmancık’a defnedildi.

Mücadele dolu bir dünya hayatı. Hasan çok küçükken, babasını kaybetmiş. Ağabeyide olmak üzere iki erkek kardeştiler.
Onları annesi, çalışarak büyütmüş. Rahmetlik teyzemiz, ilkokulda hizmetçi olarak çalışıyordu. Rahmetlik kardeşim, ortaokulda okurken bile akşamları annesinin çalıştığı okula giderek, annesinin yerine okulun temizliğini yaparmış.
Kendisi ile İskilip'te, ortaokul birinci sınıfta birlikte okuduk. Hasan ilkokulu bitirince, İskilip'te terzi Bahri Kopkop'un yanında terzi çıraklığına başladı. İki sene çıraklık yapıp, pantolonu tamamen dikebilir hale geldiğinde, ortaokuldan hocamız Ümit Kınak’ın teşviki ile ortaokula başladı. Ümit Kınak aynı zamanda Hasan'ın velisi olmuştu. Hasan'ı takip eder, her konuda ona yardımcı olurdu.  Ümit Hoca’yı Hasan hep, saygı ile anardı. Allah Ümit Hocamıza da rahmet etsin.
Ortaokulu bitiren Hasan, İskilip Lisesi’ne girerek, oradan mezun oldu. Askerlik dönüşü Karayolları, Osmancık Şube Şefliği’nde sürveyan olarak çalışmaya başladı. Çalıştığı işyerinin yakınında bulunan mahalleden arsa alarak, üzerine iki katlı ev yaptırdı.  Evin altında bulunan dükkânı bakkal olarak, eşi ve çocukları işletmeye başladı. Evin karşısında bulunan ilkokulun talebeleri, kırtasiye ihtiyacını bu dükkândan karşılıyordu.
Çocukları büyüyünce, Osmancık’ın merkezinde bulunan parkın içindeki büfeyi belediyeden kiralayarak, çalıştırmaya başladılar. Daha sonra büfenin karşısından dükkân satın aldı. Bugün orada bulanan dükkanlarının, yaptığı işin başlangıcı burasıdır.
Karayollarından emekli olduktan sonra, ortağı ile çeltik fabrikasını satın aldılar. Hasan iyi bir insan, dürüst bir esnaftı. Osmancıklılar’ın sevgisini ve güvenini kazandı. Allah'ta yürü kulum deyince işleri büyüdü.
Yardım severdi. Onurla, Allah’a kulluk vazifelerini yaparak yaşadığı hayatını, Pazartesi günü yeten vadesi ile bu dünyadan ayrıldı. Korona nedeni ile Ankara'dan gelip cenazesine katılamadım. Dualarımdan onu unutmayacağım. O örnek yaşantısı ve icraatları ile unutulacak birisi değildi.
Allah'ım Hasan kardeşime rahmet etsin. Mekânı cennet olsun.