"Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde KOSGEB girişimcilik kurslarına katılan ve sertifikalarını alan ev hanımları, kendi işlerinin patronu oldu.", "Bitlis'in Hizan ilçesinde 10 yıldan fazladır değişik iş alanlarında işçi olarak çalışan Emrullah Ekinci, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu.", "İstanbul'da şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan 27 yaşındaki Emre Özkan, işini bırakarak geldiği köyünde istiridye mantarı üreterek geçimini sağlıyor.", "Tuğla taşıdı, alçı yaptı kendi işinin patronu oldu!", "Engeline rağmen kendi işinin patronu oldu.", "Üniversiteden mezun oldu simitçi dükkânı açtı. KOSGEB desteği, genç girişimciyi kendi işinin patronu yaptı.", "Niğde'de aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen Buket, KOSGEB'den aldığı hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu." gibi girişimcilik haberlerini çok okumuş, üretken ve girişimci bireyler olarak çok umutlanmış, hayaller kurmaya başlamıştık. 
Fakat KOSGEB'in yeni girişimcilik çalışma programını okuduktan sonra bu hayaller kalmadı. 
Geleneksel Girişimci Programı ve İleri Girişimci Programı adıyla yeni destek sisteminde, teknolojik alanlarda faaliyet gösterecek girişimlere daha fazla destek sağlanacağını açıkladı KOSGEB. Kira, malzeme gibi kuruluş destekleri tamamen kaldırılırken, ilk kuruluş desteği 5.000 TL, çalıştırılan personel SGK prim gününe göre toplamda 360.000 TL'ye kadar destekler verileceği duyuruldu.
Daha önceki yıllarda yeni girişimcilere iş yeri açma şartı bulunmaz iken yeni sistemle birlikte işyerini açma şartı getirdiler. Ayrıca kira desteğini kaldırarak, malzeme demirbaş desteğinin kapsamını daralttılar.
Geçtiğimiz yıllarda birçok alanda destekler verildi, binlerce kişi kendi işinin patronu oldu. Bazı alanlarda gereğinden fazla destekler verilmiş olabilir. Ama ülkemizde binlerce kişi bu yolla kendi işinin patronu olarak hayallerine kavuştu. 
Geçmiş yıllarda girişimcilere müthiş destekler sunulurken yeni açıklanan sistemle artık fazla destek verilmeye niyetli olunmadığı açıkça görüldü. Bu sistemle teknolojik alanda faaliyet yapanlara daha fazla destek sunacaklarını belirten yetkililer, başvuru süreci işlemleri başta olmak üzere destek yöntemleri ile girişimcilere destek olmaktan ziyade köstek olmaktadırlar.
Başvuru sürecinin online takip edilmesi büyük kolaylıklar sunmaktadır. Fakat, işyerini önceden açma şartı olması, kira desteğinin olmaması, kısıtlı malzeme desteği gibi nedenlerle, imkanları sınırlı olan üretken ve girişimci kişiler ne yapacaklar. Şurasını açık ve net olarak belirtmek istiyorum: Girişimci gençlerin iş yerini açtığını farz edelim. Günümüz şartlarında iş yeri kirası başta olmak üzere diğer iş yeri giderlerini karşılayabilecek durumda olanlar, yeni açıklanan sistemdeki desteklere ihtiyaç duymayacağı açıkça görülmektedir. Proje ve fikirleri ile desteğe ihtiyaç duyanlara getirilen yeni şartlarla kısıtlanırken, desteklerden gerçek manada kimler yararlanacaktır? Girişimci ve üretken gençler, kadınlar ve engelli bireyler ne kadar yararlanabilecektir? 
KOSGEB web sitesinde girişimcilik destekleri için "Destek programının amacı, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını/iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak, yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranının arttırılmasına katkı sağlayacak yapıların ve ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamaktır." denilmektedir. 
KOSGEB'in yukarıda belirtilen amaçlara yeni girişimcilik programının uymadığı görülmektedir. Üretken ve girişimci kişiler artık nasıl hayallerine kavuşacaklar. Hayallerine kavuşmaları için ne yapmamız gerekiyor?