FATİH BATTAR

Çorum'da 5 motosikleti çaldığı gerekçesi ile yakalanan hırsızlık şüphelisi çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son bir ayda Çorum’da kent merkezinde park halindeki 5 motosikletin çalındığı ihbarları üzerine emniyet harekete geçti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı çalışma ile olay yeri yakınlarındaki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Görüntülerden şüphelinin İbrahim G. (26) olduğunu belirleyen ekipler, zanlıyı çaldığı motosikletlerle birlikte yakaladı.

İbrahim G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada çalınan 5 motosikletten 2’si sahiplerine teslim edildi. Motosiklet sahipleri İsa Kayakuşu ile Mert Dural, bulunduktan sonra otoparka çekilen motosikletlerini teslim aldı.

15 gün önce evinin önünde motosikletin çalındığını belirten İsa Kayakuşu; “15 gün önce motosikletim çalındı. Karakola giderek şikayetçi oldum. Olayın ardından harekete geçen ekiplerimiz hiçbir güvenlik kamerası olmamasına rağmen hırsızı yaptığı titiz bir çalışma ile tespit etti. Buradan Emniyet Müdürlüğümüze ve  Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği’ne teşekkür ediyorum. Motoruma yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi

Diğer motosikletlerin sahiplerini bulma çalışmaları devam ediyor.