EROL TAŞKAN

Çorum’da dün gece yarısı duyulan patlama sesi büyük bir paniğe neden oldu.

112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan H.A.D. isimli bayan, aracının altında şüpheli paket bulunduğunu, paketin bomba düzeneği olabileceğini ihbar etti. 

Olay yerine gelen bomba imha ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak, şüpheli paketi patlattı. Neredeyse Çorum’un pek çok bölgesinden duyulan kuvvetli patlama, park halindeki bir minibüs ve otomobilde hasara neden oldu.

Paketin içerisinde pil, kablolar ve bazı demir materyaller olduğunu tespit eden ekipler, geniş bir inceleme başlattı. Çevrede bulunan ara sokaklar da yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Çorum’da gece yarısı duyulan patlama sesi büyük bir paniğe neden oldu. H.A.D. isimli bir bayanın aracına bomba düzeneği yerleştirildiği ihbarında bulunmasıyla olay yerine çok sayıda polis sevkedildi. Yapılan incelemenin ardından bomba düzeneği patlatıldı. Patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan üç araçta hasar meydana geldi.

Düzeneği araca yerleştirdiği iddia edilen kişi, kendisine yardım ettiği öne sürülen arkadaşı ile birlikte gözaltına alındı.

Olay, önceki gece saat 00.30 sıralarında, Ulukavak Mahallesi Sakarya 3'üncü Sokak'ta meydana geldi. Park halindeki otomobiline düzenek yerleştirildiğini fark eden H.A.D., durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye trafik, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrollerde, otomobile bomba düzeneği yerleştirildiği tespit edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, bölgedeki vatandaşları uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanlarınca otomobilin altında bulunan düzenek güvenli alana alınarak fünye ile patlatıldı. Patlama sırasında 3 araçta ise hasar oluştu. İncelemede bomba düzeneğinin üzerinde pil ve bazı demir parçalar ile aparatlar bulundu. Parçalar incelenmek üzere polis merkezine götürülürken, otomobil sahibi H.A.D.'nin şikayeti üzerine geniş çaplı inceleme başlatıldı. Bomba düzeneğini otomobile yerleştirdiği iddia edilen H.A.D.'nin dini nikahla birlikte yaşadığı K.K. ile kendisine yardım ettiği öne sürülen arkadaşı gözaltına alındı.