Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde 59 noktada 180 kamera ile trafik denetimlerini sürdürüyor.
2019 yılı içerisinde drone, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince özellikle saygısız olarak araç kullandığı (drift atan, abartılı eksozlu) tespiti yapılan ve diğer kural ihlallerinden 4061 cezai işlem yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişiklikle ‘Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndüren araç sürücülerine uygulanan 108 TL trafik idari para cezası 5 bin 10 TL’ye yükseltildi. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde 13 sürücüye işlem yapıldı. 

Çorum, Karakeçili Mahallesinde bulunan fuar alanında, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracını döndürdüğü tespit edilen araç sürücülerine de 5 bin 10 TL trafik idari para cezası uygulaması yapılarak, ilgili araçlar 60 gün trafikten men edildi. Araç sürücüsünün sürücü belgesi de geçici olarak 60 gün süre ile geri alındı. 

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin koruması, üzücü hadiseler ile karşılaşmaması amacıyla il genelinde KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) üzerinden kırmızı ışık ihlali, kask kullanımı ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri kullanımı gibi konular üzerine yoğunlaştırılarak trafik denetimlerinin devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi