Tekirdağ merkezli 3 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçeleri ile Afyonkarahisar, İstanbul, Muğla, Aksaray, Düzce, Aksaray ve Yalova'da gerçekleşen bazı "nitelikli dolandırıcılık" ve "nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" olaylarına ilişkin, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Çalışma sonucu, "vali" ve "kamu görevlisi" gibi ünvanlar kullanarak 5'i teşebbüs aşamasında kalmış 15 dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla S.K, Ö.Y, E.Y. A.K. ve M.Ö. Çorum'da, H.C. ise Kırıkkale'de yakalandı. 

Gözaltına alınanlardan E.Y, savcılık talimatıyla Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilirken, diğer zanlılar Tekirdağ'a getirildi.

Aynı suçtan aranan Alper B, Ömer B. ve Adem G'nin cezaevinde oldukları tespit edilirken, şüpheli Ahmet G'nin ifadesinin de savcılık talimatıyla Kayseri'de alınacağı öğrenildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden, S.K, Ö.Y, A.K ve M.Ö. "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı. H.C. ise yaşlılık ve hastalık raporları bulunması nedeniyle serbest bırakıldı.(AA)

Editör: Haber Merkezi