HURŞİT BOZKURT

Osmancık Caddesi Köroğlu Camii yanındaki okul inşaatında yangın çıktı. Çevre sakinlerinin itfaiyeye haber verdiği yangın, bölgede sulama yapan su arazözleri tarafından söndürüldü.

İnşaatın bahçesinde bulunan yalıtım malzemelerinin alev aldığı yangın, çevre sakinlerini korkuttu. Alev alev yanan yalıtım malzemelerinden çıkan yoğun kara duman, Çorum’un pek çok noktasından farkedilir seviyeye ulaştı.

Çevrede ağaç ve park sulamasında görevli iki arazöz, anında olay yerine gelerek yangına müdahale etti. İtfaiyenin de kısa sürede olay yerine ulaşırken, yangının arazözler tarafından söndürülmüş olması, çevre sakinlerinin de takdirini kazandı.

Olayı itfaiyeye haber veren vatandaşlar, arazöz görevlilerine teşekkür ederek, “Bu konuda bir vazifesi bulunmadığı halde hemen olay yerine gelen ekiplere çok teşekkür ediyoruz. Bize göre vazife ve sorumluluk aşkı böyle olmalıdır. Bir konu bizim görevimiz değil denilip göz ardı edilirse, bunun zararını toplum olarak hepimiz çekeriz. Duyarlı arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” dediler.

Yangının inşaattan atılmış olduğu varsayılan sigara izmaritinden çıktığı tahmin ediliyor.