Çorum FK’nın Hacettepespor maçında yine iki ayrı devreli bir futbol oynadı. Aynen Uşakspor deplasmanında olduğu gibi. İlk yarı alkışlanacak bir futbol ikinci yarıda ise tanınmayacak kadar kötü bir görüntü. Tek farkı vardı oda bu kez gol yemedi. Tabiki bundaki etken Hacettepespor’un beceriksizliğide etkili oldu. Rakip biraz becerikli olsa yine maç sonunda hüsran yaşayabilirdik.

Hacettepe takımını Gençlerbirliği alt yapısı olarak biliyor ve genç bir kadro bekliyorum. Fakat gerek Federasyon sitesindeki doğum tarihleri gerekse sahadaki göbekli görüntüleri ile hiçde öyle olmadığını gördüm. Beni bu görüntüler umutlandırdı ve sonucunda da istediğimizi alan takım olduk.

Gelinen bu noktada isim isim yapacağımız eleştirilerin takıma zarar vereceğini düşündüğüm için genel bir yorum yapmayı uygun görüyorum. İsmet hoca istediği oyun anlayışını henüz sahaya yansıtamıyor yeni yeni tam kadro çalışarak istediklerini sahaya yansıttığı zaman daha güzel görüntüler ortaya çıkacağına inanıyorum.

Maçın 12. dakikasında Umut’un kafasından gelen golden sonra Çorum FK topa sahip olan ve özellikle orta sahada iyi top yapan bir görüntü verdi. Bu bölümde futbolu güzelleştiren atak yönünü değiştiren futbolun gereklerini yaptılar. Ortayada göze hoş gelen ve umut veren bir futbol çıktı. Sinan’ın frikik golünden sonra ise ilk yarının kalan bölümündeki futbol daha da moralleri yükseltti umutları artırdı.

İkinci yarıda erken gelecek bir üçüncü gol maçı bitirecekti. Bu düşünce ve umut ile başladık içimizdeki endişe ile birlikte. Malesef korktuğumuz başımıza geldi ve yine takımda büyük bir düşüş. Evimizde oynuyoruz rakip fizik ve kapasite olarak grubun düşük takımlarından fakat biz yine panikliyoruz. Maçı bitirecek pozisyonları bulmadık mı bulduk fakat yine malesef final paslarını çok kötü verdik. Attığımız iki golde duran toptan olduğunu unutmayalım. Akan oyunda gol bulamadığımız maçta final paslarında bir türlü doğruyu bulamadık.

İsmet hocanın dediği gibi bu dönemde önemli olan kazanmaktı ve bizde kazandık. Fakat tecrübeli ve iş bilen bir rakip önünde bu hataları yaparsak canımız yanmaya devam eder. Takımın toparlanma sürecine girdiğini görmemek mümkün değil. Bizim sıkıntımız krediyi erken bitirdik bu yüzden daha fazla kaybetme lüksümüz kalmadı.

Ligde üç ertelemede üç olmak üzere toplam altı maçla devreyi tamamlayacağız. Altı maçtan ikisini iç sahada dördünü ise deplasmanda oynayacağız. Yani işimiz zor tek avantaj ise maçların seyircisiz oynanması. Kalan altı maçta toplayacağı puanlar kırmızı siyahlı takımın ikinci yarı hedefini belirleyecek.

Baştada söylediğim gibi bireysel değerlendirme yapmayacağım. Eminim bizim gördüklerimizi kulübe teknik heyet tribünde ise başkan ve yöneticilerde görüyorlar. Fakat beklenen performanstan uzak isimler olduğu kesin. Devre arası yapılacak hamleleri kalan altı maçta alınacak puanlar ve hedefler belirleyecektir. Bu yüzden beklentilerin büyük olduğu futbolcuların kalan altı maçtaki performansları geleceklerini belirleyeceğini iyi bilmeleri gerekir.

Devre arası transfer dönemi çok sıkıntılı çünki devre arası yok. Mevcut kadro ile kalan bu altı maçı oynayacağız ve sadece yedi gün sonra ikinci yarının ilk maçına çıkacağız. Bu yüzden geçiş sürecini sorunsuz tamamlamak çok önemli. Dediğim gibi bizim gördüğümüzü hocada başkanda görüyordur ve gerekli hazırlığı yapıyorlardır.

Tabiki bu işin birde mali boyutu var. Tüm Dünya’nın yaşadığı bu pandemi krizinde kulübü borçsuz olarak sezon sonuna götürmek elde edilecek başarılardan daha önemli. Görüldüğü kadarı ile Çorum FK ligin sorunsuz takımlarından birisi. Devre arasında bir çok kulübün dağılma noktasında olduğunu duyuyor ve biliyoruz. Bu yüzden ihtimali düşük hedefler için yüksek bütçeli harcamalar yaparak kulübün geleceğini karartacak hamleler yapılmayacaktır bundan eminim.

Sonuçta üç yıllık bir proje ile yola çıktık atılacak adımlarda buna göre planlanmalı ve atılmalı. İsme ve kariyerden çok geleceğe yatırım yapmak bu noktada önemli. Futbolda çok transfer yapmak başarı için yeterli olmadığını herkes görüyor ve biliyor. Önemli olan takım olabilmek ve bunu başardığın zaman hep bir adım önde oluyorsun. Bu yüzden takım ruhunu oluşturmaya yönelik doğru hamleler yapılması halinde bu yıl olması bile gelecek yıl istenen ve beklenen başarıya ulaşacağımızdan eminim.

Bu işin assolistleri sahada icra makamındaki futbolcular olduğuna göre son sözümüzde onlara. Hep kulübün ikinci yarı hedefini hemde kariyerinize altın bir anı bırakmak istiyorsanız kalan altı maça ok farklı motive olun. Kapasitenizi zorlayın ve hepsinden önemlisi olaya inanın. Bizler bir çoğunun kapasitesini biliyoruz fakat hala kendini tanımayan ve bilmeyenler var. Bu altı maçta göstereceğiniz performansla hem siz kazanın hemde Çorum FK sonuçta birlikte sevinelim. Aynı geminin yolcuları değilmiyiz...