Bugün ister "Kurban Bayramı", ister "Ramazan Bayramı", ister "Anneler Günü", ister "Öğretmenler Günü" ister "Engelliler Günü" olsun. Adına ne derseniz deyin. Sosyal medya başta olmak üzere tüm medyada konunun önemine binaen açıklamalar, güzel ve anlamlı cümleler kuruluyor. Kimi şirketler bu günüleri fırsat bilerek sözde kampanyalar düzenliyorlar. Hatta daha ileri taşıyarak teyzeler anne yarısıdır diyerek işi sömürü haline getirmeye başladılar.
Ç A Ğ R I M D I R !...
Bırakın kutlama mesajlarını. Bırakın süslü cümleleri, bırakın Kurban Bayramı,Anneler Günü'nü, Öğretmenler Günü'nü sosyal medyadan mesaj yayınlamayı. Bırakın Cuma günlerini, kandilleri kutlamayı. Samimi olalım, sözlerimizi davranışa çevirelim. Söylediklerimizi hayata geçirelim, Anneler Günü üzerinden bir değerlendirme yapacak olursak;
Hediye almak yerine samimi olarak kucaklayın annenizi ama yarın da kucaklayın hatta 365 gün sonraya kadar her gün kucaklayın. O günün sonrasındaki diğer günlerde; "İyi ki varsın, canım annem" vb sözleri unutacaksanız bugün bu cümleleri kullanmayın. Yılda bir gün geldiği zaman herkesin güzel ve anlamlı cümlelerle "Anneler Günü" nü kutlama mesajları bana samimi gelmiyor. 
Biliyor musunuz? 2020 yıılında 300, 2019 yılında 474 kadın öldürüldü. 2018 yılında öldürülen kadın sayısı 440'dı. Öldürülen 474 kadının 155'inin çocuğu vardı, 7'si hamileydi.  Başta inandığını ikrar eden Müslümanlar olmak üzere tüm insanlık Allah'ın çağrısına kulak versin ve hayatına tatbik etsin yeter. İşte o kutsal çağrılar.
"Biz insana, anne-babasına iyi davranmasını tavsiye ettik. Çünkü annesi onu zahmetle karnında taşıdı ve doğurdu." (Ahkaf Süresi 15)
"Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle." (İsrâ, 23)
İnsanın kendisi ile yüzleşmesi çok can yakıyor olmalı ki hayatındaki tüm olumsuzlukların nedenini dışarıda arıyor, bir SMS göndermekle, whatsApptan grup kurarak toplu mesaj göndermekle vicdanımızı rahatlatmış olabiliriz. Yüzlerce kişinin olduğu gruplarda gönderdiğimiz Cuma, kandil mesajlarını çok da dikkate alınmadığını, alınsa dahi kalpten kalbe giden yola hizmet etmediğini anlamamız gerekiyor.
Sanal dünyanın başında annenizi, yakın akrabalarınızı ne kadar çok sevdiğinizi de paylaşabilirsiniz. Unutmayalım ki bu sanal âlemde; Her gün birileri giriyor çıkıyor hayatlarımıza. Tanımadığımız  bir sürü hayatı bir tıkla dâhil ediveriyoruz yaşamımıza. Ve bir o kadar kolayda çıkarıveriyoruz. Yüzümüzde yüzlerce maske, her gün başka bir kişilikle boy gösteriyoruz.
Herkes her konuda uzman kesildiği bir dönemde güvenirliliği her geçen gün azalmaktadır sanal âlemin. Güvenin azalmasıyla birlikte gönderdiğiniz mesajların da aynı oranda sevimliliği ve güvenirliliğinin kalmadığını bir an önce fark etmemiz gerekiyor. 
İnsanların hayattan keyif almalarını, mutlu olmalarını sağlayan en önemli şey, iletişim. Bizler sosyal varlıklarız. Bulunduğumuz ortamlarda yaşadığımız her türlü iletişim bozukluğu yalnızlaşmamıza sebep oluyor. İnsanlar yalnızlaşıyor ve yalnızlaştıkça kendine bir çıkış noktası arıyor. Teknoloji burada devreye giriyor. Birçok insan farkında değil ama kişiliğini bulduğunu düşündüğü bu dünyanın bağımlısı oluyor yavaş yavaş ve git gide daha da yalnızlaşıyor. 
Sanal âlemde sabahlara kadar süren, coşkun duyguların yaşandığı sohbetlerin ne kadarı gerçek, ne kadarı samimi? Yaptığımız en büyük hata; hayalle gerçeği karıştırmak belki. Gerçek hayatımızı da olumsuz yönde etkileyen sanal âlem, ister doğru amaçla kullanalım ister amacının ötesinde,  hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Gerçeklerle yüzleşmekten kaçtığımızda sığındığımız internetin, insan ilişkilerimizi kötü etkilediğini ve bizi gün be gün yalnızlığa ittiğini,  asosyal, üzgün ve kaybetmiş insanlar haline dönüştürdüğünü ne zaman görürüz onu da bilmiyorum?  
Bırakın, her Cuma mesajlarını, kandil kutlamayı, bayram tebriklerini, gün kutlamayı. En azından bu Kurban Bayramı'nda en yakınınızdan başlayarak arayın onları, sesini duyun, duasını alın, hâlini hatırını sorun. Her bayramda yapamadığımız en eski dostlarınızdan başlayarak bu bayramda onlarla konuşalım, seslerini duyalım. Ne kadar vefalı olduğunuzu ispat edin. Emin olun bu sizin vicdanınızı da rahatlatacaktır. 
Haydi biraz insaflı olayım. İsmen gelmeyen sosyal medya mesajlarını bu bayramda cevap vermeyelim. Bizler de dostlarımıza grup olarak mesaj yollamak yerine ismen yazılmış mesajları gönderelim.
Tek bildiğim dışarıda her şeye rağmen yaşanası bir dünya olduğu ve tüm güzellikleri ile  devam ettiğidir...
Sevgide kalın, sevgiyle kalın.