Camianın sorduğu soruları cevaplamanın en zor olduğu günlerdeyiz. Herkes soruyor durum nedir, hoca kim, kimi transfer ediyorlar gibi bir çok soru. Ancak bunların cevabı şimdilik yok.
Bir değişim geçiren Çorum FK’da Başkan Oğuzhan Yalçın ve yönetim dört koldan yeni sezon bütçesini oluşturmak için çalışıyor. Bu çalışmalarda gelinen nokta inanın benim bile hayal etmediğim kadar iyi. Sponsorluk anlaşmaları yapıldı yapılıyor ve devam edecek gibi görülüyor. Kısacası Yalçın ve yönetimin beklentisi biraz sabır.
Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu mevcut yapıda transferdeki sessizlik bu işi bilen herkesin gördüğü bir gerçektir. Kimse uçup kaçmıyor herkes adımını atarken bir değil iki kez düşünüyor. 
Çorum FK’nın bu sezonki en büyük avantajı ise kuşkusuz geçen sezon anlaşmaların ikişer yıllık olması. Şu anda yaklaşık 24 futbolcusu bulunan bir kulüp ve bunun üzerine hamleler yapılacak.
Tabiki öncelik teknik heyet onun içinde sponsorluk görüşmelerinin kesin sonuçları bekleniyor. Ortaya çıkacak bütçeye göre hedef büyük olursa başka hoca aksi takdirde başka isimler gündeme gelecek. Bu yüzden fazla değil bir hafta daha sabır istiyor başkan camiadan. Ne yapacağız bizde kırmızı siyah sevdalıları olarak biraz daha sabır edeceğiz.
Bundan sonra yazacaklarım Çorumlu ve bir gazeteci olarak içimi acıtsada dile getirmek zorunda hissediyorum. Biliyorum neden açıkca yazmıyorsun diyenleriniz çok olacak dediğim gibi gönül verdiğimiz armaya zarar vermemek adına bazen susmak sabretmek gerekiyor.
Yönetim Çorum sanayici ve iş adamlarından beklediği desteği bulamayınca sponsorluk için il dışına açıldı. Burda ikili ilişkiler kullanılarak çok güzel gelişmeler oldu ve olmaya devam edecek gibi görülüyor.
İçini acıtan ise bu anlaşmaların imza atılmadan kamuoyuna açıklanmaması için büyük çaba gösteriliyor. Nedeni ise duyulursa Çorum’an işe çomak sokanların olması endişesi. Düşünebiliyormusunuz ortak paydamız dediğimiz bir değere katkı vermek yerine verilen desteğe engel olmak istenir endişesi taşımak sanırım Çorum FK yönetiminin en acı duygusu olsa gerek.
Nasıl bir düşünce yapası ki memleketine gelen paraya engel olmayı düşünmek bunun için ikili ilişkilerine kullanmak. Vermemeyi insan anlıyorda verene engel olmayı anlamak ve kabullenmek gerçekten çok çok.
‘Çorumlu’nun yaptığını kimse yapamaz’ evet gerçekten yapamaz iyisi olduğu kadar kötüsünü de yapamaz. Söyleyecek çok şey varda şimdilik susalım. İnşallah konuşmak zorunda bırakmazlar.
Tüm kulüpler için zor bir sezon olacağı kesin. Hedefe oynamak için sadece transferin yeterli olmadığını artık görmemiz gerekiyor. Doğruların bir araya gelmesi gerekiyor hedefe ulaşmak için. En önemlisi de takımın ve şehrin havayı yakalaması çok önemli. Geçtiğimiz sezon bunu başaramadık havayı yakalayamadık. Ümit ederim mevcut kadroya yapılacak takviyelerle sezon başında havayı yakalarız. Tabiki bunun için öncelikle Çorumlular olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor.