Üç haftalık serinin ardından Sivas Belediyespor deplasmanında alınan 2-0’lık mağlubiyet ile daha büyük hedeflere yelken açma umudumuz azaldı. Maç öncesinde yaşanılanları yakından bilen birisi olarak işimizin çok zor olduğunu düşünüyordum.
Maçın ilk 25 dakikalık bölümünü gördükten sonra ise inancım ve ümidim inanın arttı. Bu bölümde rakibe topu vermeyen önde baskı yapan ve hepsinden önemlisi pozisyonlar bulduk. Önce Halil İbrahim ardından Recep, Mehmet Akyüz ve Volkan Okumak ile dört pozisyondan birini gole çevirsek maçın seyri ve anlayışı çok farklı olurdu.
Maçlarda kırılma anları vardır. Sivas’da da bu anları biz fazlası ile yaşadık. Rakibin kornerde savunmada bir anlık hatadan yediğimiz gol ile ayarımız bozuldu. Hemen ardından ise çıkarken kaptırılan topta Sefa’nın yanlış hamlesine Berkay devam ettirince on kişi kalan Çorum FK’da filim o dakikada koptu.
Önce Recep’in ardından Halil İbrahim’in sakatlanarak oyundan çıkması ile Çorum FK hücum gücü iyice bitti. Mehmet Akyüz gerek sakatlığı gerekse son haftalardaki düşüşü ile Sivas maçında yine beklentilerin çok uzağında bir görüntü verdi.
İkinci yarıda rakibin kontrollü oyunu ve hücumdaki etkisiz görüntü nedeni ile maçı ev sahibi takımın ikinci golü bitirdi. O dakikadan sonra ise teknik heyet doğru bir hamle yaptı ve yarınki Bayburt maçını düşünerek kart ve sakatlık riski bulunan Murat ve Mehmet’i oyundan aldı ve bir anlamda mağlubiyeti kabullendi.
Gerçekten çok büyük şanssızlıklar yaşıyoruz. Sakatlıkların ardı arkası gelmiyor. Aşının etkisi mi, çalışmamanın etkisi mi anlamakta zorlanıyor herkes. Adale sakatlığının bu kadar çok olduğu başka bir sezon hatırlamıyorum ben.
Bu bölümde bir paragrafta Burak Çalık için açmak istiyorum. Başı sağ olsun kayınpederini kaybetti allah rahmet eylesin. Yoğun bakımda uzun süredir tedavi gören ve makinaya bağlı bulunan  merhumun cenazesine katıldıktan sonra takımını yalnız bırakmamasını beklerdim. Nice profesyonel futbolcular gördük duyduk çok daha beklenmedik ölümler sonrasında bile futbolcular, teknik adamlar fedakarlıklar yaparak bir gün sonra takımı ile maça çıktılar. Burak’tan cuma günü uçak ile Sivas’a geçerek forma giymek istiyorum demesini beklerdim. Böylesine zor bir dönemde bunu yapması gerekiyordu.
Grupta rakiplerimizin hemen hepsinin kazandığı haftada kaybetmek tabiki üzücü. Takım olarak eksiğimizin çok olduğu ortada. Kadro derinliğimiz zaten azdı buna birde sakatlık ve hastalık eklenince özellikle savunma göbeği ve hücum hattında sıkıntımız büyük.
Bu zor döneme birde sekiz günde iki kez üç maç oynayacağımız haftalarda yakalanmamız diğer kötü taraf. Yani neresinden bakarsanız bakın işimiz gerçekten çok. Çok büyük hayaller kurmuyorum ancak kesinlikle hedefin peşini bırakmak niyetinde değilim. Şu sıkışık takvimi en az kayıpla geçmemiz ve yarışın içinde olmayı başarmamız halinde sezon sonuna kadar mücadeleyi sürdürürüz. Ancak mutlaka herkesin ama herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Sivas maçında kaleci Hasan Hüseyin’in yaptığı fedakarlık gibi sayıların çoğalması gerekiyor.
Yarın çok kritik bir maç daha oynayacağız. Taraftar desteği hafta içi olduğu için az olacaktır. Devlet çalışanlarının bilet ibraz etmesi halinde öğleden sonra izinli sayılması önerisi işleri aksatmamak kaydı ile neden olmasın. Tabiki bizimkisi boş bir teselli. Kimin umurundaki şehrin takımı. Baksanıza kaç haftadır maçına bile ne gelen var ne giden.
Bu bölümde geçen haftanın Çorum sporu adına gurur veren başarıları Masa Tenisinde geldi. Masa tenisinde marka kenti olmayı başardık. Öğrendiğime göre marka kent olduğumuz için bu branşın m başarılı isimleri Çorum kulüpleri adına mücadele etmek için başvuru yapıyorlarmış. Bunlardan biriside iki haftada Avrupa’da iki şampiyonluk kazanan Görkem Öcal. Adana’da yaşayan minik sporcu Çorum Belediyesi Gençlikspor bünyesinde çalışmayı istemiş ve lisanse edilmiş. İyikide edilmiş ve elde ettiği başarılar ile hem Türkiye’nin hemde ilimizin gururu oldu tebrikler Görkem.
Ekol kolay olunmuyor. Küçükler ve yıldızların ardından gençler kategorisinde Türkiye Şampiyonası final maçında iki Çorum takımının karşılaşması beri çok gururlandırıyor. Tebrikler Çorum Belediyesi Gençlikspor tebrikler Spor İhtisas kulübü antrenör ve sporcularına ümit ederim bunu artırarak devam ettirirler.