Değerli okuyucular: Bizim inançlarımız  barışı gerektirir: Zira: "Barışta büyük hayır ve bereket vardır" (Nisa suresi 4/128). Dünyayı kargaşadan kurtaracak formül budur.  

Yüce Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır"  buyurmuştur. Sorunlara çözümsel yaklaşım, sosyal barışın sağlanmasında önemli bir faktördür. Savaşın maliyeti yüksek, barışın getirisi büyüktür. İnsanların ideolojik ve sağ-sol çatışmalarından uzak, birbirine hoş görülü ve saygılı olması beklenir. Bu, geçmişte sıkıntılar yaşamış olan Çorum'umuz için daha bir önemlidir. Çorum halkı hoşgörü ve birlikte yaşam kültürü ile olgunluğunu göstermektedir. Buna herkesin uyması ahengi bozmaması beklenir.

Barışçıl yaklaşım toplumsal hayatta, siyasette, ticarette daha bir anlam kazanır. Bizim kuşağımız ve büyüklerimiz bunu bizzat yaşayarak gördüler, bilmeyenler de öğrendiler. Çorum'da başta sayın valimiz Mustafa Çiftçi olmak üzere; Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi değerli yeğenim Ahmet Sami Ceylan,  AK Parti milletvekillerimiz, Erol Kavuncu,  Oğuzhan Kaya ve belediye başkanımız Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarafsız yaklaşım ve özverili hizmetleri ile halkımızın gönlünde yer yapmış vekil ve yöneticiler olarak takdir toplamaktadırlar. Çorum'da böyle uyumlu ve özverili çalışan ekip az görülmüştür. İnsanlar arasındaki bağların kuvvetlenmesini teşvik etmek gereken: milletvekili Tufan Köse'nin, halkımızın gönlünü kazanmış valimiz Mustafa Çitçi'yi,  İskilipli Atıf Hoca'nın mezarını ziyareti nedeniyle tehdit etmesi Çorum'un barış ve huzuruna gölge düşürmüştür.  Bu hareket: Vatanseverliği ile bilinen Çorum'da hain yaratmaya kalkışmaktan başka bir şey olmayıp,   halkımıza ihanettir. 

1300'ü Çanakkale, 3238'i Kurtuluş Savaşında, 60'ı PKK ile olmak üzere 4598 şehit vermiş olan ilimizden hain çıkmamıştır. Kurtuluş Savaşında 150'lilikler olarak bilinen, ihaneti belgelenmiş olan kişilerin isimleri bellidir. Rahmetli Atıf Hoca'nın 1924 yılında yazdığı bir kitaptan dolayı 1926 yılında idam edilmesi hukuk tarihinde görülmüş bir durum değildir. Kaldı ki: keyfi hükümler veren ve temyizi yapılamayan İstiklal Mahkemelerinin kararları tartışmaya açıktır. Yazımı noktalarken: Çorum Hâkimiyet Gazetesi’nin sahibi ve çalışanları ile değerli hemşerilerimin, Ramazan ayını kutluyor, sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum.