4 Şubat 2021'de:  Çorum Valisi sayın Mustafa Çiftçi, Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın  bir heyetle: eski müderrislerden hemşerimiz  İskilipli Atıf Hoca'nın kabrinde dua edip, mevlide katılmaları ana muhalefet partisinden bazı siyasilerin tepki ve tehdidi ile karşılanmıştır. Bu yersiz çıkış ve tehdit:  hemşerilerimin oyları ile seçilmiş bir milletvekilinin Çorum'un huzurunu bozması anlamına gelmektedir. Başta sayın valimiz olmak üzere, iktidar partisi vekillerimiz, il başkanımız ve belediye başkanımız,  gayretle çalışıp halkın gönlünde yer yapmışken, muhalefet partisi vekilinin valiyi tehdit etmesi Çorum'un huzurunu bozmaktan başka bir şey değildir. Çorum geçmişte acı olaylar yaşamış hassas bir ildir.  Bunu dikkate alarak hareket etmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek durumundayız. Çorum'un kavgaya değil barışa ve huzura ihtiyacı vardır.   

Bir tarihçi olarak şunu açıklıkla ifade etmem gerekir ki: rahmetli Atıf Hoca'nın ne İstiklal Harbi ne de Mustafa Kemal Atatürk aleyhine beyanatı yoktur. Kendileri: Memleketimizin yetiştirdiği din âlimlerinden biridir. Bir kişiye vatan haini ithamında bulunmak için hukuki bilgi ve belge gerektirir. Bu hususları dikkate almadan söylenen sözün anlamı yoktur. Atıf Hoca: (28 Kasım 1925 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan)  Şapka Kanunu çıkarılmadan bir buçuk yıl önce yayımlanmış olan: "Frenk Mukallitliği ve Şapka" isimli kitabından dolayı 4 Şubat 1926'da  İstiklal Mahkemesi  tarafından  idam edilmiştir. Bilindiği gibi kanunlar: Yürürlüğe girdikten sonra, yapılan fiilleri esas alır ve uygular. Şapka Kanunu çıkarılınca (28 Kasım 1925), savcı:  3,5 yıl hapis önermesine rağmen Atıf Hoca: İstiklal Mahkemesi tarafından halka gözdağı vermek için, haksız yere idam edilmiştir. Bir asır sonra boş yere hain çıkarmaya çalışmak, hemşerilerime, Çorum'a ihanettir. 

İstiklal Harbine karşı olan hainler: 150'likler adı verilen ve 23 Nisan 1924'te Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu ve TBMM'nin oturumunda belirlenen listede açıklanmış olup sürgün edilmişlerdir.  29 Haziran 1938 tarih ve 3527 sayılı yasa ile: Yüzellilikler'in yurda girmelerini engelleyen 1064 sayılı yasa kaldırılmış kişilere vatanlarına dönme hakkı tanınmıştır. Hal böyle iken bir kitap yazdı diye İskilipli Atıf Hoca'nın idamını hukuki olarak bir yere oturtmak mümkün değildir. Verdiğim bilgiler itibariyle yersiz bir çıkış yapan milletvekiline tavsiyem: Çorumluya yakışır şekilde bir açıklama ile halkımızın ve sayın valimizin gönlünü alması ve centilmenliğini göstermesidir. Çorum'da kavgaya değil barışa ihtiyaç vardır. Yazımı bir ayet-i kerime ile bitirmek isterim: "Barışta büyük hayır ve bereket vardır" (Nisa suresi 4/128).