Şampiyonluk parolasıyla 2021/2022 futbol sezonuna başlayan Çorum FK ligin ilk hafta karşılaşmasında kendi sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor’la 1-1 berabere kalarak lige bir puanla başladı. 
90 dakika genelinde oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaşatan Çorum FK’da, Murat Yıldırım ve Serdar Zafer öne çıkan isimler oldular.

Müsabakanın ilk 25 dakikasında top yapamayan, basit top kayıpları ile pozisyon üretemeyen bir Çorum FK izledik. Rakibin orta sahada Murat Yıldırım ve Atakan’a uyguladığı adam adama baskı top yapamamada önemli etken olurken tecrübeli oyuncu Murat Yıldırım sorumluluk alarak orta sahada ayakta kaldı ve 30.dakikanın ardından topa daha fazla sahip olma ve pozisyona girebilme açısından takım arkadaşlarına iyi paslar aktardı. Atakan’ın oyundan çıkana kadar olan performansı maalesef vasatı aşamadı ve tüm yükü orta sahada Murat Yıldırım’ın omuzlarına bıraktı. Takımı atağa kaldırma işi rakibi ilk karşılayan adam olma işi tamamen tecrübeli futbolcuya kaldı. Golü atan Gürkan’a gelince yaptığı gol vuruşu çok kaliteli olmakla beraber bu maçta çok top kaybı yapması dikkat çekti. Forvet arkasında defansın kucağında kalması orta sahaya yeterince destek olmasını engelledi. Kanatlara gelince takımın bir başka tecrübeli oyuncusu Burak Çalık, sabit, durarak oyun anlayışı içinde olması özellikle savunmada İsmet’i yalnız bırakması maç boyunca Diyarbekirspor’un sol kanattan geliştirdiği ataklarda hep tehlikeli olmasına sebep oldu. Maalesef kenar yönetimin 90 dakika boyunca bu kanada önlem almayışı çok ilginçti. Sağ kanat sol kanada göre daha derli toplu olsa da ikinci yarıda oyundan düşen Halil İbrahim bu maçta beklentileri karşılayamadı. Sağ bek olarak oynayan Serkan Yavuz özellikle ilk yarıda bindirmeler ve yaptığı ortada Gürkan ve Batuhan’ın gollük vuruşları yapamamaları Çorum FK adına kaçan goller olarak kayıtlara geçti.
İleri uçta görev yapan Batuhan Er defansın arkasına sarkan, kanatta yardımcı forvet olarak Çorum FK’ya daha çok katkı yapabilir kanaatindeyim. Batuhan’dan hava topu alması kafa ile top indirmesini beklemek haksızlık olur, oyun yapısı buna müsait değil transfer sezonu sona ermeden hedef pivot forvet Çorum FK gündemine gelmeli bence. 

Savunma hattında Abdulhamit nedendir bilmiyorum ya da sadece bana mı öyle geliyor tam oturmuyor gibi, her an bir arıza çıkartacak havası veriyor inşallah ben yanılırım. Serdar Zafer her zaman bildiğimiz gibi aynı standartta oynamaya devam ediyor. Yenilen golde duran topta adam paylaşımında yapılan alan savunmasında iki oyuncunun boş bırakılması hayret vericiydi. Boş bırakılan oyuncular penaltı noktası ile kale alanı ortasında olunca golü yemek de kaçınılmaz oldu. İlk vuruşta kaleci Hasan başarılı olurken dönen topu da Diyarbekirspor’lu oyuncuların alması topu kalemizde görmemize sebep oldu. 

Ligin ilk haftasında lige 15 gün kala hocası değişen takıma fazla bir eleştiri getirmek ne kadar doğru bunu da düşünerek, kadro yapısına bakıldığında beklentim daha coşkulu, daha tempolu bir takım olduğunu belirtmek isterim. Sakat oyuncuların düzelip form tutması rekabetin biraz daha artması ve maç temposu ile bu coşkulu oyunu en kısa sürede göreceğimizi umuyorum. Diyarbekirspor maçı özelinde temposuz, durağan kalan, seyirciyi de uyutan oyun vardı. Çorum’a bir puan için geldiği maçın başından sonuna kadar belli olan Diyarbekirspor’a, istediği bir puanı veren ne yazık ki Çorum FK oldu. Maça sert başlayan Diyarbekirspor ve buna müsaade edilmesi ikinci yarıda daha sert bir maçın oynanmasına da sebep oldu. 

Uzun lig maratonunda kazanılacak çok puanın olduğu bilinci ile hep ileriye bakarak ‘Rota Kupa’ hedefinde olan Çorum FK’ya tüm şehir olarak destek vermek herkesin görevi olduğunu düşünüyorum. Covid tedbirleri kapsamında % 50 kontenjanla seyirci alınan yeni stadyumda maç izlemek gerçekten bir sporsever olarak paha biçilemez. Verilen kontenjanın tamamını kullanarak stadyuma akın eden futbol severlere teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel stadyumun yapılmasında emeği geçenleri de unutmamak ve her zaman teşekkür etmek gerek. Ligin ilk haftasında takımın oyunu ile doğru orantılı taraftar performansı gördük. Aynı Çorum FK’nın oyunu gibi durağan ve temposuz. Taraftarlarımız şunu unutmasınlar ki takım oyundan düşerken bu takımı ateşlemek size düşüyor, düşen tempoyu artırmak sizin elinizde ha gayret 90 dakika susmayan tempolu ateşli desteğe.

Bir parantez de ses sistemi ile ilgili açmak istiyorum. Hoparlör yetersizliği mi yoksa teknik başka bir sebep mi basın tribününden anonsları duymakta zorlandık. Bu durumla alakalı da yetkililerin tesisatı bir gözden geçirmesini beklerim. Sağlıcakla kalın.