2015 yı­lın­da Di­ken­li kö­yün­de de­ne­me amaç­lı üre­til­me­ye baş­la­nan al­bi­on cin­si çi­lek bin 50 ra­kım­lı kö­yün şart­la­rı­na uyum gös­ter­miş ve üre­tim yap­mak is­te­yen çift­çi­nin bu çi­lek cin­si­ni ter­cih et­me­si­ne ne­den ol­muş­tu. 
 Bu yı­lın çi­lek üre­tim se­zo­nu­nu aç­tık­la­rı­nı ve çi­lek üre­ti­mi­ne baş­la­dık­la­rı gün­den bu gü­ne ka­dar cid­di bir yol ala­rak tec­rü­be ka­zan­dık­la­rı­nı di­le ge­ti­ren çi­lek üre­ti­ci­si Sa­dık Gü­müş, “Biz ön­ce­den bu tar­la­la­ra buğ­day, ar­pa ve yem bit­ki­le­ri ha­ri­cin­de ekim yap­ma­yı bil­mez­dik. Bu za­ma­na ka­dar bu tür ça­lış­ma­lar­la il­gi­li gö­zü­mü­zü aça­cak bir gi­ri­şim­de bu­lu­nan ol­ma­dı. Çi­lek üre­ti­mi ile il­gi­li ça­lış­ma­la­rı baş­lat­tı­ğı­mız­dan bu ya­na ara­zi­yi ve­rim­li kul­lan­ma­yı öğ­re­ne­rek kü­çük alan­da bü­yük ge­lir ge­ti­ren ekim yap­ma­ya baş­la­dık.Al­lah na­sip et­ti bu se­ne de çi­lek üre­tim se­zo­nu­mu­zu aç­tık" de­di. 
 Her yıl tec­rü­be­le­ri­ni ar­tı­ra­rak tü­ke­ti­ci­ye ka­li­te­li ve aro­ma­sı yük­sek çi­lek üre­ti­mi yap­ma­yı ba­şar­dık­la­rı­nı di­le ge­ti­ren Gü­müş, "Di­ken­li çi­le­ği üre­ti­min­de gös­ter­di­ği­miz has­sa­si­ye­tin­den do­la­yı pa­zar­da ve mar­ket raf­la­rın­da ara­nan çi­lek ha­li­ne gel­di. İn­şal­lah bu se­ne her han­gi bir do­ğal afe­te ma­ruz kal­ma­dan Di­ken­li çi­le­ği se­ven­le­re ağız ta­dıy­la çi­lek ik­ra­mın­da bu­lun­mak is­te­riz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. (İHA)