Haftalardır kazanmayı unutan Çorum FK, Hekimoğlu Trabzon karşısında yine kazanmaktan uzak bir görüntü verse de önceki haftalara göre mücadele ve kazanılan bir puan teselli oldu.
Sezonun ilk yarısındaki inanılmaz performans döneminde de söylediğim gibi kadro kalitemiz zirveye oynayan rakiplerimiz ile kıyaslanamayacak durumdaydı. Ligin ilk yarısındaki o süper çıkışımız olmasa bugün çok farklı hesaplar yapmak zorunda kalabilirdik.
Bu sezonun en güzel yanı eğer doğru yapabilirsek sekiz haftalık bir süreçte gelecek sezonun planlamasını yapma imkanı bulduk. Benim kulakları çınlasın, Çorumspor tarihinin en uzun dönem başkanlığını yapan Enver Şen Ağabeyim’e ‘Başkan bırakın şampiyonluğu 3-4 yıllık bir planlama’ yapalım sözüne Çorum’da ilk kez bu yıl imkan bulduk.
O dönemde tesis yoktu, doğru dürüst kulübün yeri yoktu. Bugün çok şükür o anlamda örnek gösterilen bir konuma geldik. Fakat bunu binanın yanına alt yapısı ile planlı ve programlı bir çalışma düzeni ile buluşturmak gerekiyor. Sadece Çorum doğumlu değil başka illerden bulduğumuz gençlere yatacak ve kalacak yer sorununu çözmek gerekiyor.
Fatih Başkan bu üç yıllık programı yaparken kesinlikle doğru isimlerle çalışmalı ve doğru planlama yapmalı. Bana göre bunun en doğru adımını Bahri Kaya ile attı. Ancak bunun devamı gelmeli. Doğru adımlar devam etmeli. Birlikte çalışacağı isimleri belirleyerek oluşturacağı yönetimle yeni sezon planlamasnı şimdiden yapmalı. Çok fazla küskünlük ve kırgınlıklar olması Çorum gibi küçük bir ilde  birlik ve beraberlik adına yanlış. Doğrularda buluşmak ve yanlışları birlikte ortadan kaldırmak gerektiğine inanıyorum.
Saha içine gelecek olursak mevcut kadro yapısı ile Çorum FK’nın hücumda pozisyon bulması, gol atması çok zor. Kalan yedi haftada en kısa sürede matematiksel olarak bizi rahatlatacak puanları  biran önce alıp kadrodaki gençlerin resmi maçtaki performanslarını görerek yeni sezon planlamasında olup olmayacaklarının kararını vermek önemli. 
Bu noktada bir uyarımda kadrodaki gençlere. 
Unutmayın imza atınca futbolcu olunmuyor, forma giymek sahada formanın hakkını vermek gerekiyor. İyi futbolcu ancak her maç üzerine koyduğunuz takdirde oluyorsunuz. Yoksa alt yapıdaki performansınız A takımda oynamak  veya bir yukarı sıçramak için kesinlikle yeterli değil.
Şu anda kadroda bulunan gençler sadece kendi geleceğinizi değil sizin arkanızdan gelecek gençlerinde önünü açacak veya kapatacaksınız. Onların vebalide sizlerin     omuzlarında. Zaten kötü olsalarda sallasak diye bekleyenleriniz çok. Ona göre aklınızı başınıza alın ve sorumluluğunuzu yerine getirin. Forma verilir, alınır. Verilmesini beklemek yerine, almak için antrenmanlardaki mücade-lenizi gösterin. Siz gösterin, görmeyen olursa bizlerde gereğini yapalım. Ancak mevcut yapı içinde bir kaç isim dışındaki görüntü hiç iç açıcı değil.
Hekimoğlu maçında önceliğimiz yenilmemekti. Çıkan kadronun saha dizilişini görünce bunu anlamak zor değil. Bunca yıldır takip ettiğim Çorumspor maçında doksan dakikada sadece üç atak yazdığım başka bir karşılaşma hatırlamıyorum. Oyun olarak olmasada mücadele olarak önceki haftalara göre yukarı doğru bir ivme yakaladığımız kesin. Ne diyelim kalan yedi haftada umarız bu sezonu en güzel şekilde tamamlarız. Asıl önemli olan ise mevcut kadrodan önümüzdeki sezona katkı verecek en fazla sayıda ismi yeni sezon planlamasında görürüz.
BAL temsilcimiz Osmancık Belediyespor beş haftalık kaybetmeme serisini Çankırı önünde bitirdi. Rakibi önünde son haftalardaki performansından uzak bir görüntü veren Kırmızı Beyazlılarda eksik futbolcuların yokluğunun hissedildiği görüldü. Osmancık Belediyespor için de, kalan haftalarda asıl önemli olan yeni sezon planlaması olduğunu düşünüyorum. Oynayacağı baraj maçını kazanması halinde aynı ligde oynayacağına ona göre şimdiden bir yol haritası çıkartılmalı.
NOT: Hekimoğlu maçına giderken 86 yılından bu yana tüm iç saha maçlarını kapalı tribünden izleyen bir taraftarın sitemini Başkan Özcan’a ileteyim. ‘Tansiyon hastasıyım bu güneşin altında bu kadar süre oturmam mümkün değil. Başkan bilet fiyatını 300 lira yaparken bizleri niye düşünmüyor’ diye sitemini iletti. Bizde Başkan Özcan’a burdan iletiyoruz. Kapalı tribün bilet fiyatları konusunda yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor gibi.