Hitit Üniversitesi Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarında geçilen  3+1 işyeri uygulaması modelinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi, MÜSİAD, ÇOSİAD, TÜMSİAD, Çorum Ticaret Borsası arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ali Şahan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Teknik  Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı M.Ahmet Köksal, ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat ve Çorum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya katıldı.  

Bu protokolle uygulamaya konan 3+1 modeli ile Hitit Üniversitesinde öğrenim gören Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin örgün öğretimde aldıkları teorik meslek bilgilerini işletmelerde pratik uygulama ile pekiştirmeleri sağlanacak.

İmzalanan protokolün ardından uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, “İmzaladığımız bu protokol ile Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin mesleki olarak pratik bilgi ve becerilerini geliştirerek, bu becerilerini iş hayatında uygulamalarını sağlayarak, bir dönem boyunca sürekli olarak iş yaşamına katılarak deneyim sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.Bu sayede işletmelerde yapılacak olan bu pratik çalışma dönemi sonunda MYO öğrencilerimiz nitelikli birer eleman olma özelliğini elde edeceklerdir." dedi.
Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise protokolle ilgili olarak, “Üniversite öğrencilerinin donanımlı olarak iş hayatına atılmasına yardımcı olacak protokoller imzalayarak öğrencilerin iş başında eğitimi ile tecrübe kazanarak, iş hayatına atılmalarını amaçlıyoruz. Teorinin vücut kazanarak pratiğe dönüştürülmesi planlanmaktadır. Nitelikli ve deneyim sahibi bireyleri iş hayatına göndermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

 

ÜCRETLERİ İŞKUR KARŞILAYACAK
3+1 modeli uygulama ile meslek yüksekokullarında 4 dönem şeklinde verilen eğitimin bir dönemi tamamen staja ayrılacak olup, öğrencilerin işletmelerde çalıştıkları süre boyunca ücretleri ve genel sağlık sigorta primleri İŞKUR tarafından, iş kazası ve meslek hastalıkları primleri ise Hitit Üniversitesi tarafından karşılanacak.

 

PROTOKOL KAPSAMI DIŞINDA TUTULACAKLAR
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait işletmede mesleki eğitim gören, staj yapan ve tamamlayıcı eğitime devam eden öğrenciler ya da staj yapacak işletme bulunamaması nedeniyle stajını okulda yapan orta öğretim öğrencileri ile öğretim programı gereği staj yapmak zorunda olmayan yükseköğretim kurumu öğrencilerinin yaptıkları stajlar bu protokol kapsamı dışında tutulacak. (Haber Merkezi)