RECEP MEBET
Özel Çorum Ada Koleji, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’na hazır.

Metin Akbay, Elvan Duru ve Şenol Akgöz’ün kurucusu olduğu M. A. Eğitim Kurumları çatısı altında faaliyet gösteren Ada Koleji, yeni sezon öncesi bir dizi düzenlemeyi hayata geçirdi.
‘Birlikte güvenle geleceğe’ sloganıyla kolları sıvayan Ada Koleji idareci ve öğretmenleri, yeni sezonda yeni başarılara imza atmayı hedeflediklerini açıkladı.

Anaokulu Müdürü Sonnur Gökçimen, Ortaokul Müdürü Hayrullah Layık ve Lise Müdürü Metin Akbay’la birlikte yeni sezon çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan İlkokul Müdürü Ahmet Çek, gerçekleştirdikleri düzenlemelerle ilgili de bilgiler verdi.

“Binevler kampüsündeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul ile Çevreyolu kampüsündeki lise binalarımızla yeni sezona hazırız” diyen Ahmet Çek, “Dersliklerimizin yanı sıra yemekhane, kantin, konferans salonu, laboratuvar ve atölyeler, futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile oyun parklarımızı yeni koşullara göre yeniden düzenledik” dedi.

Öğrencilerinin sağlıklı koşullarda eğitim-öğretim görmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Çek, şöyle konuştu:

‘SAĞLIKLI BİR EĞİTİM İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDIK’
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’yla birlikte yayımladığı ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu’nu okulumuzda hayata geçirdik.
TSE işbirliğinde hazırlanan klavuza göre, eğitim ortamında alınması gereken tüm tedbirleri aldık. Gerekli kriterleri harfiyyen uygularken idareci, öğretmen ve tüm personelimizle uygulamaları titizlikle takip ediyoruz.

Sezon öncesi gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda da tüm bu hususları personelimize anlatarak yeni eğitim yılı hazırlıklarını tamamladık. Öğrenci seyreltme yöntemiyle pandemiye karşı gerekli adımları attık. Öğrencilerimizin sağlıklı koşullarda eğitim-öğretim görmesi için tüm önlemleri aldık. Kampüslerimize girişte ateş ölçümünün yanı sıra tüm fiziki mekanlarımızda sosyal mesafe ve hijyen kurallarını uyguladık.

Bakanlığın açıkladığı takvim doğrultusunda, 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız 21 Ağustos’tan bu yana devam ediyor. Anaokulumuzda da alınan izinler doğrultusunda Haziran ayından bu yana yaz okulumuz sürüyor. Anaokulumuzda 07.45 ile 18.00 saatleri arasında tam gün eğitim veriliyor.

Okula devam edemeyen öğrencilerimiz için ise, sınıflarda öğretmenlerimizin kullanımına sunduğumuz özel programlar aracılığıyla uzaktan eğitimler gerçekleştiriyoruz. Resim, Müzik, Beden Eğitimi de dahil olmak üzere tüm branşlarda yoğun bir program ve bire bir takip uyguluyoruz. Böylece öğrencilerimizin akademik gelişimi yanında sosyal, sportif ve sanatsal gelişimlerini de destekliyoruz. Uzaktan eğitimin tüm sezon boyunca sürmesi ihtimaline karşı, tüm öğretmenlerimizle birlikte hazırladığımız zengin video-ders arşivini öğrencilerimizin istifadesine sunacağız.”

Editör: Haber Merkezi