M.BURAK YALÇIN

Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gülabibey Mahallesi’nde 10 bin metrekare taşınmaz üzerine inşa edilen merkezin açılışına AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Necmeddin  Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, bazı daire müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.KIR: 3 MİLYON 535 BİN TL’YE MAL OLDU

İlk olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır merkezin maliyetinin 3 milyon 535 bin TL olduğunu belirterek, okul binasında 16 adet derslik, 1 adet müzik, 6 adet atölye, konferans salonu, rehberlik servisi, öğretmenler odası, kantin ve revir bulunduğunu söyledi.

GÜL: EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK

Belediye Başkanı Zeki Gül de 90’lı yıllarda öğrencilerin okullarına odun taşıdığını hatırlatarak, “Eğitimin çağ atladığı bir döneme şahit oluyoruz. Buda bizi memnun ediyor. Ramazan gününde Kandil’de mücadele eden askerlerimize de muzafferiyetler diliyorum” dedi.

CEYLAN: ÇORUM’A 1400’E YAKIN DERSLİK AÇTIK

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Çorum’da 2003-2018 yılları arasında toplam 1400’e yakın derslik yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “İnşaatı devam eden de 500 derslik var. İktidarımız döneminde son 1.5 yılda 500 derslik yapmışız. Bu her geçen gün ekonomi ayaklarını daha sağlam yere bastığının ifadesidir. Milli Eğitime AK Parti iktidarında 340 trilyonluk yatırım yapıldı. Devlet yönetmek backgraund ister. Bisiklet sürerek, türkü söyleyerek devlet yönetilmez. Hedef tahtasına konmuş bir ülkeyiz.”

KILIÇ: KALİTELİ EĞİTİMİN YOLU TEKLİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Vali Necmeddin Kılıç da eğitimden daha önemli bir konu olmadığını vurgulayarak,  “Eğitim bizim yarınımızdır. Öğretmenle öğrencinin buluşma saatini çoğaltırsanız, öğretmen başına öğrenci miktarını azaltırsanız kaliteyi yakalarsınız. Buda tekli eğitimle mümkündür. Çorum’da derslik başına düşen öğrenci miktarı 16. Biz bu rakamı daha iyiye götüreceğiz inşallah. Geçen yıl başlattığımız ve bu sene devam eden hamle tüm zamanların en yüksek okullaşma hamlesidir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı.

Editör: Haber Merkezi