FATİH BATTAR

HİTİTSEM ile Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi işbirliği ile Anne Üniversitesi projesi hayata geçiriliyor.

‘Çorum İçin Bir Projem Var’, Çocuk Üniversitesi gibi Türkiye’de ses getiren projelere imza atan Hitit Üniversitesi, Anne Üniversitesi projesi ile anne ve anne adaylarını üniversite ile tanıştıracak. ‘En Özel Devlet Üniversitesi’ sloganıyla kendisi ile birlikte kurulan üniversitelere fark atan ve yükselişini sürdüren Hitit Üniversitesi’nde yeni projelere imza atılıyor.

Bu kapsamda Çorum’da her anne ve anne adayının katılabileceği Anne Üniversitesi projesinin tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, projede yer alacak öğretim görevlileri ile Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi üyeleri katıldı.

Anne Üniversitesi ile anne ve anne adaylarının üniversite ortamı ile tanışacağını belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite olarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını ve bu kapsamda Çocuk Üniversitesi’nden sonra da Anne Üniversitesi ile annelerin de üniversite ortamı ile tanışacağını  ifade etti.

ALKAN; “SADECE YÜKSEKÖĞRETİM SORUMLU BİR ÜNİVERSİTE DEĞİLİZ”

Hitit Üniversitesi’nin sadece yükseköğretimden sorumlu bir üniversite olmadığını vurgulayan Alkan, Üniversitemizin artık çok yetkin merkezleri var. Bu merkezlerimiz aracılığı ile profesyonel düzeyde projelere imza atıyoruz. Anne Üniversitesi ile anne ve anne adayları buraya gelerek, üniversite ortamı ile tanışacak. Annelerimiz kendini özel ilgilendiren sağlık, finans gibi konularda 35 öğretim görevlisinden destek alacak.” dedi

Öğretim elemanlarının projeden hiçbir maddi geliri olmayacağını belirten Alkan, anneleri Anne Üniversitesi’ne davet etti.

CANDAN; “ÜNİVERSİTE İLE SON 7 YILDA ŞEHRİN HAVASI DEĞİŞTİ”

Hitit Üniversitesi’nin son 7 yılda yaptığı ciddi atılımlarla şehre değer katmaya devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan; “Biz bu şehirde üniversite olmadan önceki dönemi çok iyi biliyoruz. Son 7 yılda Hitit Üniversitesi ile şehirdeki havanın nasıl değiştiğini, şehirdeki çıtayı nasıl yükselttiğini çok iyi biliyoruz.” dedi

Çorum Belediyesi olarak öğrenci ve eğitim dostu bir belediye olduklarını ifade eden Candan; “Şehirdeki bütün eğitim kurumlarıyla ortak projelere imza atıyoruz. Üniversitemizden çok güzel projeler geliyor bizde Çorum Belediyesi olarak bu projeleri destekliyor, desteklemeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise projenin detaylarından bahsetti.

Editör: Haber Merkezi