Gazetemizi ziyaret eden hemşehrimiz Harun Uysal, Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU)Rektör Danışmanı olarak görevlendirildiğini açıkladı. Makedonya Üsküp’te eğitim faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Balkan Üniversitesi hakkında bilgi veren Uysal, Çorumlu öğrencileri IBU’ya davet etti.

Ekonomik bakımdan ve eğitim imkanları açısından IBU’nun yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Uysal, “Sınavsız üniversite imkanı sunuyoruz. Gençlerimizin üniversite konusunda dünya ile entegre olmuş imkanlara ulaşması için Türkiye ile denkliği olan üniversitemizde eğitim alabilmesinin kapılarını açıyoruz. Duyurup haberdar ederek, gençlerimize imkanlar sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Tamamen İngilizce eğitimin verildiğini sözlerine ekleyen Uysal, “Makedonya Üsküp’te hizmet veren üniversitemiz, İİBF, hukuk, mühendislik, iletişim ve eğitim alanlarında eğitim vermektedir. Her geçen gün artan tanınırlığı ve başarısını memleketimizin gençleriyle de buluşturmak istiyoruz.  Lise mezunu olmanın yeterli olduğu kayıt imkanlarıyla, gençlerimizin kendi tercih edeceği alanlarda eğitim alarak donanımlı bir şekilde hayata hazırlanmasının çabasındayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi