Çorum Belediyesi pandemi döneminde eğitime destek vermek amacıyla 250 öğrenciye, 250 tablet hediye etti. Uzaktan eğitim için kullanılması hedeflenen tabletler öğrencilere ulaştırılmak üzere Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Çorum Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde uzaktan eğitim alan öğrenciler için destek verdi. Belediye, 250 öğrencinin eğitimine katkı sağlamak için 250 tablet hediye etti. Tabletler Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tabletlerin teslimine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı yaptığı açıklamada Çorum’da 92 bin öğrenci ve 700 öğretmen’in uzaktan eğitim sürecini takip ettiklerini bildirdi. Uzaktan eğitim için tableti ve bilgisayarı olmayan öğrenciler için tablet alınması konusunda Çorum Belediyesinden talepte bulunduklarını belirten Sarı “Belediye Başkanımız bu isteğimiz geri çevirmedi ve 250 tablet hediye etti. Eğitime verdiği katkıdan dolayı Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın beyefendiye teşekkür ediyoruz” dedi. 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da açıklamasında Çorum Belediyesi’nin pandemi döneminde her alanda olduğu gibi eğitime de destek verdiğini dile getirdi. Çorum Belediyesi olarak uzaktan eğitime destek vermek için gençlik merkezi ve kadın kültür merkezlerinin imkanlarını uzaktan eğitime açtıklarını dile getiren Başkan Aşgın “Evinde bilgisayar ve internet olmayan öğrencilerimiz bu imkandan faydalanmaya devam ediyorlar” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda öğrencilere hediye edilmek üzere 250 adet tablet aldıkların söyleyen Başkan Aşgın bu tabletleri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrencilere verilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edeceklerini açıkladı. Aşgın “Çorum Belediyesi olarak bundan sonra da eğitime destek vermeye devam edeceğiz” dedi.


Editör: Haber Merkezi