TUBİTAK tarafından gerçekleştirilen '13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasına' Çorum Bilim ve Sanat Merkezi büyük bir başarıya imza attı. 

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen ödül töreninde farklı illerden 500 Ortaokul öğrencisinin 180 proje ile katıldığı yarışmada Mehmet Fidan danışmanlığında Bilsem öğrencisi  A.D. Köklükaya Biyoloji alanında Türkiye ikincisi oldu. 

TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal bu yıl 13. Düzenlenen yarışmaya 12 bin 85 rekor başvuru yapıldığını açıkladı.  Biyoloji alanında 12 bölgede toplam 1590 proje bölge finallerine katıldı.

Samsun'da bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılan Çorum Bilsem projesi burada da Türkiye ikinci olarak finale adını yazdırdı.
Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Çorum'da ilk defa 4007 ve 4004 projelerini başarılı bir şekilde gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekmiş 3 yıldır da üst üste TUBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Bölge Finallerinde birinci olarak bölgemizi ve İlimizi Türkiye finallerinde temsil etti ve daha önce de Türkiye üçüncüsü olmuştu. Bu kapsamda elde edilen Türkiye ikinciliği başarısı ile çıtayı biraz daha yükseltti.