M. BURAK YALÇIN
Kariyer Günlerinde konuşma yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesinin dünya sıralamasında 2 bin 200’üncü sırada olduğunu belirterek, daha güzel yerlere geleceğini söyledi.

Mesleklerle yeni eğilimler olduğunu, şu anda ilkokul çağındaki gençlerin yaklaşık yüzde 65’inin meslek sahibi oldukları yaşa geldiklerinde şu anda bilinmeyen mesleklerde çalışacaklarını ifade eden Rektör Alkan, “Bundan 20 yıl sonra hiç bilmediğimiz mesleklerle karşı karşıya geleceğiz. Eğer bunları doğru yorumlayıp, doğru atılımlar yapabilirsek gelecek sizler için çok elverişli ve iş yapmaya müsait. Mazeret üretmenin size hiçbir katkısı olmaz” dedi.
Türkiye’de 3+1 eğitim modeline geçen Hitit Üniversitesi’nin yaşına yakın hiçbir üniversitenin olmadığını da vurgulayan Alkan, “Bu sanayicilerimizin gücü. Sizler bu eğitimi başarılı tamamladığınız taktirde ciddi bir kısmı hibe olarak alabiliyorsunuz. Üretmek, çalışmak istiyorsanız gerçekten sizlere çok ciddi imkanlar sunuldu. Başarının bir bedeli var. Sürekli gezerek başarı gelmez. 13’üncü yılımıza girdik. Hitit Üniversitesi şuan dünyanın 2 bin 200’üncü üniversitesi. Hitit Üniversitesi doğru adımlarla ilerliyor. Bundan sonrası sizlerle beraber çok güzel yerlere gelecek” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelan’da da yaşanan katliama da değinen Alkan, “İnsanlar ibadetini yaparken şehit ediliyorlar. Kimseden ses yok. Batı budur. Batı için hepimiz, İphone satabilirmiyiz, araba satabilirmiyiz, Twitter’ı kullanırlarsa ne yapabilirizden başka bir şey değiliz. Onun için ahlaki değerlerle teknolojik gelişmenin tek unsuru biziz” diye konuştu.