RECEP MEBET
Metin Akbay, Elvan Duru ve Şenol Akgöz’ün kurucusu olduğu M. A. Eğitim Kurumları, Çorum’a yeni bir kolej kazandırdı.
Özel Çorum Ada Koleji, Binevler Gülkent Caddesi’nde yapımı tamamlanan yeni binasında eğitim-öğretime açıldı.
Anadolu lisesi ve ortaokuldan oluşan kolej, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’yla birlikte yeni yerinde eğitim hayatına ‘merhaba’ dedi.
Eğitim camiasının deneyimli isimlerinden F. Turgay İkinci’nin lise, Hayrullah Layık’ın ise ortaokul müdürlüğünü üstlendiği Ada Koleji, 37 derslikli yeni binasını öğrencilerinin hizmetine sundu.

 

EĞİTİMDE ÇORUM MARKASI
Ada Koleji’nin yeni binasını tanıtan Elvan Duru, bir öğretmen kuruluşu olan M. A. Eğitim Kurumları’nın eğitimde Çorum’un markası olduğunu söyledi.
Özel dersanecilikle başlayan, temel liseyle devam eden ve koleje dönüşen çalışmalarını anlatan Duru, güçlü eğitim kadrolarıyla 6 yıl gibi kısa bir sürede yüzlerce öğrenciyi tıp, hukuk ve mühendislik gibi alanlarda Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleştirdiklerini açıkladı.
“Eğitim öğretimdeki tecrübemizi Çorum Ada Koleji’yle markaya dönüştürdük” diyen Duru, “Velilerimizin teveccühü ile bu markayı daha ileri taşımayı hedefliyoruz” dedi.

 

‘BUTİK OKUL’  ANLAYIŞI
‘Butik Okul’ konseptiyle dikkat çeken kolej binasının fiziki yapısından bahseden Duru, “37 dersliğin yanı sıra fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları ile görsel sanatlar atölyelerinin yer aldığı yeni binamızda müzik atölyesi, bilişim ve teknoloji laboratuvarı, yabancı dil sınıfları, zümre odaları, kütüphane, spor salonu, kafeteryalar, yemekhane, çok amaçlı salon ve idari ofisler bulunuyor” diye konuştu.
5’er katlı iki ayrı bloktan oluşan ve toplam 5 bin metrekare kapalı alana sahip kolejin geniş bir bahçe ve spor alanlarına da sahip olduğunu anlatan Duru, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“M. A. Eğitim Kurumları olarak Binevler semti Ayarık mevkiinde yapımına başladığımız kolej binamızı bir yılda tamamlayarak hizmete sunduk.
Eğitim alanındaki tecrübe ve başarılarımızı daha ileri taşımak amacıyla böyle bir yatırıma imza attık. Yeni kolej binamızda öğrencilerimize sosyal, kültürel ve sportif alanlarda daha nezih bir eğitim-öğretim ortamı sunuyoruz. 


Ortaokul ve liseden oluşan yeni binamızda, öğrencilerimizi merkezi sınavlara eksiksiz hazırlamanın yanında sosyal ve kültürel açıdan da geliştirebilmek ve geleceğimizi daha sağlam temeller üzerine kurmak adına önemli adım attık.
‘Birlikte, Güvenle, Geleceğe’ sloganıyla öğrencilerimize en modern koşullarda, ferah bir ortamda nitelikli eğitim vermeyi amaçlıyoruz.
Öte yandan M. A. Eğitim Kurumları çatısı altındaki Ada Özel Öğretim Kursu ve Meşe Özel Öğretim Kursu’yla okullarına devam eden ve mezun öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırlamaya devam ediyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi